3-vuotias lähti omille teilleen päiväkodista Saksassa – etsijöitä kohtasi traaginen näky: "Miten voi olla, että kukaan ei ole tästä vastuussa?”

Taapero löydettiin hukkuneena lammesta Saksassa, kertoo 7 News -sivusto.

3-vuotias saksalainen pikkupoika, Ramzan, lähti kävelemään omille teilleen lastentarhasta ja hukkui läheiseen lampeen. Taapero oli ollut hoidossa Rainbow-nimisessä päiväkodissa Bad Breisigin kaupungissa Rheinland-Pfalzissa.

Löytyi hukkuneena lammesta

Oikeudelle kerrottiin, että taaperon kuolinpäivänä päiväkodissa oli ollut hoidossa 83 lasta. Puoli yhdentoista aikaan aamulla kaikkien oli ollut tarkoitus olla leikkimässä yhdessä sisällä, kun 3-vuotiaan tajuttiin olevan kadoksissa.

Puolen tunnin etsintöjen jälkeen poliisi hälytettiin apuun. Pojan isäkin kutsuttiin paikalle.

Lopulta pojan eloton ruumis löytyi lähellä sijaitsevasta lammesta.

Vanhemmat syyttävät päiväkodin johtajaa

Paikalliset viranomaiset totesivat, että päiväkodin johtajan syyllisyydestä tapahtuneeseen ei ole tarpeeksi todisteita. Syyttäjä ja perhe olivat kuitenkin eri mieltä ja veivät asian oikeuteen.

Nainen kielsi syytteet siitä, että hän olisi laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia lapsista. Oikeudessa luettiin naisen lakimiehensä kautta lähettämä lausunto, jossa nainen totesi, ettei omasta mielestään ole vastuussa pojan kuolemasta: ”En ole laiminyönyt työnjohdollisia velvollisuuksiani tai käyttäytynyt välinpitämättömästi.”

Nainen kuitenkin totesi, että pikkupojan kuoleman jälkeen mikään ei ollut ennallaan, ja että hän on tuskin kyennyt tekemään töitä.

Äiti järkyttyi

Pojan äiti Kheda, 26, on järkyttynyt poikansa kuolemasta.

– Uskoin lapseni heidän hoidettavakseen. Miten voi olla, että kukaan ei ole tästä vastuussa?

Tällä hetkellä tappoa koskevassa oikeusprosessissa yritetään selvittää, miten poika pääsi ulos lastentarhasta, ja oliko johtaja syyllinen siihen, että niin kävi.

Tutkintaa johtava tuomari Guido Schmitz on henkilökohtaisesti tutkinut turvallisuuskäytännöt.

– Fakta on, että emme vielä tiedä, hän kertoi.

Tietämättömyys tuntuu tuskalta

Tietämättömyys riivaa myös pojan isää.

– Haluan vain tietää, mitä todella tapahtui. En vain itseni vuoksi, vaan myös kaikkien muiden lasten ja heidän vanhempiensa tähden.

– Tämä tapaus pitää saada päätökseen. Kaksi ja puoli vuotta vaimoni on itkenyt iltaisin. Muut poikani kysyvät edelleen, milloin Ramzan tulee kotiin.

Lähde: 7news.com.au

Juttua täsmennetty 27.11.2019 klo 8.16: kyse oli päiväkodista eikä esikoulusta. 

Lue myös:

    Uusimmat