Kuusi vuotta kateissa ollut brittiteini löytyi yllättäen Ranskasta – löytäjä: "Alex kertoi äitinsä olevan hieman hullu"

Kuusi vuotta kateissa ollut brittipoika on löytynyt Ranskasta 0:55
Iso-Britannian poliisin jakamassa kuvassa näkyy Batty ajalta ennen hänen katoamistaan.

Kuusi vuotta kateissa ollut brittipoika on löytynyt Ranskasta. Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan nykyään 17-vuotias Alex Batty on tällä hetkellä Toulousessa ja nuorukainen aiotaan palauttaa Britanniaan.

Poika katosi syksyllä 2017, kun hän matkusti yhdessä äitinsä ja isoisänsä kanssa Espanjan aurinkorannikolle lomalle. 

Pojan isoäiti ja huoltaja Susan Caruana kertoi vuonna 2018 BBC:lle uskovansa, että äiti ja isoisä olivat vieneet pojan asumaan hengelliseen yhteisöön Marokkoon. Viimeinen havainto kadonneesta oli Malagan satamassa lokakuun 8. päivänä.

Isoäiti sanoi tuolloin, etteivät äiti ja isoisä halunneet pojan käyvän koulua, vaan heidän haaveissaan oli elää vaihtoehtoista elämää.

Yksin sateessa

Tapauksen tuorein käänne sai alkunsa, kun auton kuljettaja kohtasi sateessa jalkaisin liikkeellä olleen nuorukaisen lähellä Toulousea varhain keskiviikkoaamuna. Löytöpaikka sijaitsee Pyreneiden vuoriston reunamilla sijaitsevilla kukkuloilla.

– Hän sanoi lähteneensä liikkeelle vuorilta ja kävelleensä neljä päivää, kadonneen havainnut Fabien Accidini kertaa tapahtumia.

– Hain hänen nimeään internetissä ja huomasin, että häntä etsitään. 

Accidini kertoi paikalliselle medialle, että Battyn suunnitelmana oli ollut hakeutua sellaiseen kaupunkiin, jossa olisi suurlähetystö, josta pyytää apua. 

Alex käytti myös Accidinin Facebook-tiliä lähettääkseen viestin isoäidilleen Britanniaan. Hän esitteli itsensä ja kirjoitti isoäidille olevansa Toulousessa Ranskassa.

– Toivon todella, että saat tämän viestin. Rakastan sinua. Haluan tulla kotiin, hän kirjoitti.

Accidini toimitti nuoren lopulta poliisiasemalle.

Elämää vuorilla

Poliisin mukaan poika on kertonut olleensa Ranskassa kaksi vuotta. Hän oli elänyt liikkuvaa elämää Pyreneiden vuoriston laaksoissa. 

Brittilehti The Sun kertoo pojan kertoneen Accidinille, että hänen äitinsä oli kidnapannut hänet 12-vuotiaana. Poika oli ensin kertonut Accidinille väärän nimen, mutta matkan taittuessa hän oli paljastanut oikean identiteettinsä.

Fabien Accidini sanoo, että poika kertoi myös eläneensä aiemmin luksustalossa Espanjassa noin kymmenen muun ihmisen kanssa.

– Hän kertoi saapuneensa Ranskaan vuoden 2021 tienoilla. Viime viikonloppuna hän oli päättänyt jättää äitinsä ja palata perheensä luo Englantiin.

Pojan löytänyt kuljettaja-Accidini kertoo nuoren sanoneen myös, että hän oli elänyt äitinsä kanssa yhteisössä erossa tavallisesta elämästä.

– Alex kertoi minulle äitinsä olevan hieman hullu, mutta äiti ei ollut koskaan pitänyt häntä vankina.

– Hän olisi voinut halutessaan lähteä eikä hän ollut äidilleen katkera. Hän vain halusi löytää isoäitinsä ja hänellä oli ikävä läheisiään.

BBC:n mukaan Pyreneiden vuoriston seudulla on alueita, jotka houkuttavat perinteisesti vaihtoehtoisia elämäntyylejä etsiviä ihmisiä.

Viranomaisten mukaan Alex Batty ei ole suostunut kertomaan, missä hänen äitinsä on tai missä tarkalleen hän asui vuoristossa.

Lue myös:

    Uusimmat