Isälle seitsemän vuotta vankeutta tyttären hyväksikäytöstä

Omaa tytärtään hyväksikäyttänyt mies on tuomittu seitsemän vuoden vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tyttö oli hyväksikäytön alkaessa 11-vuotias.

Teot alkoivat vuonna 2004 ja jatkuivat kaikkiaan kuusi vuotta. Hyväksikäyttöön kuului kymmeniä sukupuoliyhteyksiä, joita oli toisinaan useita viikossa. Toisinaan niiden välillä kului aikaa muutama kuukausi.

Oikeus otti rangaistuksen pituutta määrätessään huomioon sen, että tuomittu oli uhrin isä ja käytännössä ainoa lähihuoltaja.

Rikos aiheutti oikeuden mukaan tyttärelle erityistä vahinkoa, koska tämä oli riippuvainen tekijästä ja tunsi tätä kohtaan erityistä luottamusta.

Mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken. Hänen pitää myös maksaa tyttärelle 25 000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä saman verran loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Oikeudenkäynnin asiakirjat julistettiin salaisiksi, koska kyse oli erityisen arkaluontoisista asioista ja uhri oli ollut alle 18-vuotias. Oikeus antoi kuitenkin jutusta julkisen selosteen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat