Isäksi toistamiseen tuleva Sipe Santapukki ylistää: "On vaikea kuvitella, että olisi parempaa maata saada jälkikasvua kuin Suomi"

2:40
Sipe Santapukki kehuu puolisonsa Minna Kaupin laulutaitoja.

Sipe Santapukki aikoo matkustella kesän Suomessa, aivan niin kuin aiemminkin, sillä hän ei liiemmin nauti ulkomailla matkailusta. 

Apulanta-yhtyeen Sipe Santapukille on tullut kuluneen kevään aikana tutuksi niin metsämaisemat kuin kotiympyrät, kun koronatilanne on pakottanut ihmiset pysähtymään.

Santapukki ja hänen vaimonsa, ex-suunnistajana tunnettu Minna Kauppi, sekä heidän Ukko-poikansa ottivat hallituksen koronamääräykset heti tosissaan ja he ovat vältellet turhia sosiaalisia kontakteja.

– Tykkäämme viettää perheen kanssa aikaa luonnossa. Nyt teemme sitä entistä enemmän. Kevättä on pystynyt myös seuraamaan entistä intensiivisemmin olosuhteiden pakossa. 

Isoin muutos koronatilanteessa on ollut perheelle juurikin se sosiaalisten kontaktien puuttuminen. 

– Se on iso asia kaiken ikäisille. Se vaikuttaa myös meidän perheen kolmevuotiaaseen. Tuntuuhan se oudolta, ettei yhtäkkiä näe ketään kaveria, eikä välttämättä ymmärrä syytä siihen, Santapukki kertoo MTV Uutisille. 

Santapukki nauttii Suomessa matkailusta ja sitä on luvassa myös tänä kesänä. Esimerkiksi Koli ja Lapin maisemat ovat hänen mieleensä. 

– En tykkää matkustaa ulkomailla, enkä koskaan haaveile siitä. Minut saa ulkomaille vain puolipakottamalla. 

Kassavirta tyrehtyi

Koronatilanteella on ollut luonnollisesti vaikutuksia myös Santapukin Apulanta-yhtyeeseen.  Kaikki kesän keikat jouduttiin perumaan ja henkilökunta jäi ilman töitä. 

–Itseäni mietityttääkin tällä hetkellä eniten se, kuinka he pärjäävät. Kylmää edes ajatella. 

Apulanta ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan he työstävät paraikaa uutta musiikkia. Katse on kiinnitetty vankasti myös ensivuoteen. Bändi haluaa olla myös faniensa kanssa kontaktissa, joten heillä on tulossa Apulandiasta livestreami. 

– Musiikki on minulle solutason asia ja olen tehnyt sitä lapsesta saakka. Ei sitä yhtäkkiä pysty pysähtymään ja olla toimettomana. Minulla on tekeillä myös sinfoniaani perustuva soololevy, joka alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis.

Koronatilanteen myötä bändin kassavirta myös pysähtyi. Se onkin vienyt viime aikoina Santapukin huomion. 

– Jotenkin pitää nyt yrittää pitää omien läheisten toimeentulon edes siedettävänä.

Perhe kasvaa yhdellä

Kuluneen kevään aikana Santapukin ja hänen perheensä katse on kiinnittynyt myös perheen uuteen tulokkaaseen. Santapukista on tulossa syksyllä toistamiseen isä. Perhe odottaakin innolla pientä tulevaksi. Myös tuleva isoveli Ukko on innoissaan asiasta. 

– Hänen ikäisellään menee hetki, että sisäistää tällaisen asian. Nyt hän on ihan liekeissä ja kyselee koko ajan asiasta. 

Santapukki kertoo, että ensimmäisen lapsen myötä on kasvanut enemmän luottamusta siihen, että kaikki tulee menemään hyvin. 

– Haluan antaa pisteet tässä asiassa yhteiskunnallemme. Täällä on lapsiperheillä asiat loistavasti, kun ajattelee neuvolaa, synnytystä, varhaiskasvatusta ja ylipäänsä kaikkea, mikä liittyy perheenlisäykseen. On vaikea kuvitella, että tällä planeetalla olisi parempaa maata synnyttää jälkikasvua kuin Suomi.

Äänenä kirjeelle

Muiden projektiensa lisäksi Santapukki on ollut mukana myös äänikirjassa Jotain hyvää – Äänikirjeitä toivosta (Otava), johon hän on antanut äänensä lisäksi myös oman kirjelmän. Sen tuotot menevät lyhentämättömänä Hope Ry:lle.

– Kirjoitin kirjeen oman kokemukseni kautta. Se, miten erikoistilanne lamauttaa ja toisaalta siitä, miten tunteesta voi päästä ulos. Toivon, että tarinani voisi olla pienenrohkaisun sana. Tietyssä elämäntilanteessa  pienikin teko voi olla suuri, Santapukki kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja