Isä kirjoitti riipaisevan kirjeen – pyytää tyttäreltään anteeksi: "Oli aikoja, kun vihasin sinua"

8:11

Ross Hunt kirjoitti 11-kuiselle lapselleen kirjeen, jossa hän pyytää anteeksi masennuksensa aiheuttamaa vihaa.

Yllä oleva video kertoo, miten vauva-arki voikin olla pettymys.

Lapsen syntymä ei ollut Ross Huntille pelkkää iloa. 11 kuukautta myöhemmin Hunt katuu sitä, että vihasi lastaan.

Hunt vajosi tyttärensä syntymän jälkeen masennukseen. Hän halusi kirjoittaa kirjeen, jossa pyytää anteeksi tyttäreltään Isabellelta. Hunt on aiemminkin kirjoittanut lapselleen kirjeitä, joita hän säästää tämän tulevaisuutta varten.

– Tämä kirje on vaikea kirjoittaa, mutta varmaankin vaikeampi lukea. Mutta älä huoli. Tulen olemaan kanssasi, kun luet sen. En aio antaa sinun löytää tätä itseksesi; haluan olla kanssasi, kun luet, mitä minulla on sanottavana, Hunt aloittaa blogissaan.

"Syntymäsi jälkeen en pitänyt sinusta kovinkaan paljon"

– Tämä ei ehkä kuulosta kovin mukavalta, mutta ensimmäisinä 12 viikkona syntymäsi jälkeen en pitänyt sinusta kovinkaan paljon. Joitain näistä seuraavista asioista tulee olemaan vaikeaa lukea, mutta on tärkeää, että olen sinulle rehellinen, vaikka rehellisyyttä olisi vaikeaa kuulla, Hunt kirjoittaa.

– Oli aikoja, kun vihasin sinua. Kaduin, että saimme sinut, ja ajattelin, että elämäni oli syntymäsi vuoksi pilalla. Tiedän, että tätä on vaikeaa lukea, mutta usko pois, tätä on kamalan vaikea kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Masennuksen alla oli rakkaus"

Huntin tytär on nyt 11 kuukautta vanha. Hunt haluaa lapsen tietävän, etteivät isän tunteet ole tytön syytä.

– Toivoisin, että tämä (isyys) olisi minulle helppoa, mutta jostain syystä se vain ei ole.

Sillä, käyttäytyikö lapsi kiltisti vai ei, ei ollut Huntin masennukselle merkitystä.

– Se (masennukseni) vain kertoi minulle, että minun ei pitäisi rakastaa sinua, ja että minun pitäisi lähteä. Mutta onneksi en kuunnellut.

Hunt kertoo kuitenkin jollain tasolla tienneensä, että masennus ei ole oikeassa.

– Syvällä sen kaiken vastenmielisyyden, pelon ja masennuksen alla oli rakkaus, jonka tiesin olevan siellä, mutta jota minun oli vaikeaa nähdä. Se rakkaus ja äitisi tuki saivat minut jatkamaan.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Hän ei löydä tätä tarinaa, minä näytän sen hänelle"

Hunt on nyt saanut apua ongelmaansa ja voi paremmin. Hän haluaa lapsensa tietävän, ettei mikään isän ongelmista ole hänen vikansa.

– Mitä tahansa elämässäsi tapahtuukin nyt, ja mihin elämäsi sinut viekin, muista vain tämä: miten paha oloni olikin tuolloin, tulen aina rakastamaan sinua todella paljon.

Moni on sanonut Huntille, että lapsi tulee näkemään isänsä kirjoituksen ja vihaamaan häntä sen vuoksi. Huntilla on heille vastaus valmiina.

– Hän ei löydä tätä tarinaa. Minä näytän sen hänelle. Ja se on osa sitä, miten kerron asiasta hänelle, hän kertoo blogissaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja