Isä heitettiin ulos ostoskeskuksen lastenhoitohuoneesta – pariskunta järkyttyi: "Tämä on ihan hullua!"

Wellingtonilainen isä yritti mennä vaihtamaan tyttärensä vaippaa ostoskeskuksen lastenhoitohuoneeseen, mutta häntä kiellettiin menemästä sisään, koska siellä oli jo yksi äiti. Pariskunta järkyttyi siitä, että vielä vuonna 2018 miehet eivät näytä voivan vaihtaa lastensa vaippaa.

Yllä olevalla videolla mietitään, millainen on hyvä isä.

Sarah Fa’avale ja hänen aviomiehensä Tua olivat torstaina tulleet ostamaan kolmen kuukauden ikäiselle tyttärelleen Tahanille lastenistuinta Queensgaten ostoskeskukseen Lower Huttiin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun tuli aika vaihtaa Tahanin vaippa, Tua vei hänet lastenhoitohuoneeseen hoitaakseen homman.

Ilmeni kuitenkin ongelmia.

Nainen esti pääsyn

Sarah kertoi tapahtumien kulusta Facebookissa.

– Kun hän oli menossa sisään, eräs nainen alkoi huutaa hänelle. ”Anteeksi vain, mutta et voi mennä tuonne, koska siellä on äitejä!" 

Sarahin mukaan Tua oli tilanteesta niin järkyttynyt, ettei osannut puolustautua. Hän ei myöskään halunnut tehdä tilanteesta sen suurempaa numeroa.

– Hän tyrmistyi siitä, että vielä tänä päivänä joku sanoisi tuollaista.

Sarahin mukaan mies joutui hakemaan hänet vaihtamaan tytön vaipan, ja samalla Tahani "joutui olemaan kakkaa täynnä olevassa vaipassa".

Järkyttyneitä epätasa-arvosta

Välikohtaus pyöri pariskunnan mielessä vielä myöhemminkin.

– Olemme edelleen järkyttyneitä, emmekä voi uskoa tätä. Mitä jos en olisi ollut siellä? Mitä jos kyseessä olisi ollut samaa sukupuolta oleva pariskunta? Tämä on ihan hullua, Sarah kommentoi.

Pari on järkyttynyt siitä, että edes vielä nykyaikana tuore isä ei voi vaihtaa tyttärensä vaippoja lastenhoitohuoneessa.

– Olen raivoissani! En voi ymmärtää jotain ihmisiä. Elämme vuotta 2018!

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tua yritti mennä lastenhoitohuoneeseen vaihtamaan vaippaa.

Ostoskeskus pyysi anteeksi

Sarah valitti tapahtuneesta Queensgaten hallintoon. Johto vastasi nopeasti ja pahoitteli tilannetta. He jopa vierailivat seuraavana päivänä perheen luona.

Vaikka ostoskeskuksen henkilöstö ei pystykään tavoittamaan kyseistä naishenkilöä, he kertoivat laittavansa esille uudet selkeät ohjeistukset siitä, että kuka tahansa lapsen huoltaja tai vanhempi sukupuoleen katsomatta saa käyttää lastenhoitohuonetta.

Queensgaten ostoskeskuksen verkkosivuilla todetaan, että lastenhoitohuone ei ole vain vanhemmille.

– Jokainen pienistä lapsista huolehtiva on tervetullut, sivuilla lukee.

Lue myös:

    Uusimmat