Mainos

IS: Valelääkärillä toinenkin valetutkinto

Valelääkäri Esa Laiholla on kaksi valetutkintoa, kertoo Ilta-Sanomat.

Laiholta on kotietsinnässä löydetty toinenkin valediplomi samaisesta Pavlovin yliopistosta, josta myös hänen ensimmäinen tekaistu tutkintotodistus on peräisin. Ensimmäisen julkitulleen valetutkintotodistuksen mukaan Laiho olisi valmistunut lääkäriksi vuonna 1994 pietarilaisesta Pavlovin lääketieteellisestä yliopistosta.

Nyt löydetty toinen valetutkinto kertoo miehen suorittaneen lääkäritutkinnon Pietarissa 2003. Poliisin tietojen mukaan Laiho ei ole kuitenkaan käyttänyt toista tutkintoaan missään.

Ilta-Sanomat kertoo, että Laihon Vuoden 2003 paperi on kaiken lisäksi sellainen, ettei Venäjän setelipainosta ole koskaan annettu kyseisen sarjanumeron omaavaa diplomia yliopiston käyttöön.

Yliopisto oli hyvin yllättynyt siitä, että Laiholla on heiltä muka toinenkin tutkinto.

- Olemme törmänneet huijausyrityksiin ennekin, mutta näin sinnikästä tapausta meillä ei ole ennen ollut, sanoo Pavlovin yliopiston ulkomaalaisten opiskelijoiden tiedekunnan dekaani Timur Vlasov Ilta-Sanomille.

Laihon ensimmäisen vuoden 1994 valediplomin oikea omistaja on Puolan kansalainen, joka valmistui tuolloin hammaslääkäriksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.