Mainos

IS: Poliisi haukkoi henkeä ja aloitti rikostutkinnan: 20 000 euroa ja timantti taksin löytösalkussa

Taksikuski palautti Helsingissä Pasilan poliisiasemalle autostaan löytyneen salkun, jonka sisältö oli kontekstissaan harvinainen, kertoo Ilta-Sanomat. Salkusta löytyi 20 000 euroa rahaa ja timantti. Löytö oli sen verran erikoinen, että poliisi epäili asiassa rikosta.

– Löytö oli arvoltaan niin suuri, että aloimme selvittää, liittyykö siihen jotain rikokseen viittaavaa, Helsingin poliisin rikoskomisario Heikki Sandberg kertoi lehdelle.

Rikosta ei löytynyt, joten salkku palautettiin omistajalle, joka oli unohtanut sen taksiin. Hän osasi kuvailla laukkua ja sen sisältöä tarkasti. Hän oli unohtanut laukun taksiin välipäivinä, ja kuski toi sen poliisiasemalle 27. joulukuuta. Omistaja haki laukkunsa sitä seuraavana päivänä.

Ilta-Sanomien vahvistamattomien tietojen mukaan omistaja olisi jopa lentänyt maasta pois ja palannut takaisin hakemaan omaisuuttaan.

Löytäjä ei tällä kertaa kuitenkaan kostunut löydöstään, sillä poliisin mukaan laitoslöydöstä ei saa palkkiota. Kuski oli virkansa puolesta velvoitettu palauttamaan löytötavaran.

Tavallinen kansalainen sen sijaan olisi saanut löydöstä noin 2000 euroa, sillä asetuksen mukaan löytöpalkkion suuruus on 10 prosenttia löydön arvosta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.