Mainos

IS: Kuolleen 8-vuotiaan isä vainosi ja juopotteli

Helsingissä kuolleen 8-vuotiaan tytön laulajaisä oli lastensuojelun tarkkailun kohteena jo pian tytön syntymän jälkeen, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan mies myös tuomittiin myöhemmin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 5000 euron korvauksiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

8-vuotiaan tytön kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä epäillään isää ja hänen nykyistä naisystäväänsä. Heidät vangittiin keskiviikkona.

Tytön äiti kertoi viranomaisille jo lokakuussa 2004 lähestymiskieltoa hakiessaan, että mies vainosi häntä lähes päivittäin ja juopotteli. Hakemuksessa äiti viittasi myös seksuaalirikosepäilyyn. Äidin mukaan se liittyi miehen juopottelureissuun. Mies asui hänen mukaansa tuolloin alkoholistien asuntolassa.

Ilta-Sanomat kertoo, että asiakirjoista selviää poliisin ja lastensuojelun puuttuneen useasti miehen tekemisiin. Isälle määrättiin väliaikainen lähestymiskielto, joka oli kuitenkin voimassa vain runsaan kuukauden. Pysyvämpää ei määrätty, koska äiti peruutti hakemuksen.

Poliisin mukaan 8-vuotias tyttö asui isänsä luona, kun hänet löydettiin asunnosta kuolleena. Lehden mukaan isää ja naisystävää vastaan on aiemmin nostettu myös useita velkomuskanteita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.