Mainos

Immonen kohauttaa jälleen – tahtoo tutkia toimittajien taustat

Olli Immonen tahtoo selvittää Ylen toimittajien puoluekannat.

Kansanedustaja Olli Immonen yrittää selvittää Ylen toimittajien puoluetaustat. Immonen kertoo Facebook-sivuillaan, että hän on kysellyt asiasta Ylen hallintoneuvoston jäsenenä.

– Kyselin joitakin viikkoja sitten Yleisradion hallintoneuvoston jäsenen roolissa täällä Facebookissa sitä, osaako kukaan mainita nimeltä edes yhtä kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Minä en nimittäin ole sellaista vielä löytänyt vaikka olen yrittänyt asiaa selvitellä, Immonen kirjoittaa Facebookissa.

Immonen kertoo, että hän on kysynyt asiasta myös Ylen ohjelmatyöntekijöiltä. Hänen mukaansa yhdistys kertoi vastauksessaan, että Yle-laki määrittää yhtiön tehtäväksi muun muassa monikulttuurisuuden tukemisen.

– Antaako YOT vastauksessaan siis ymmärtää, että Ylen palveluksessa ei nimenomaan nykyisen Yleisradiota koskevan lainsäädännön vuoksi voi esiintyä lainkaan kansallismielisiä ja konservatiivisia toimittajia? Mikäli näin on, niin lainsäädäntö nykyisellään syrjii törkeällä tavalla muita kuin punavihreitä ja arvoliberaaleja toimittajia, Immonen kirjoittaa.

Ilta-Sanomien haastattelema Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden emeritusprofessori, hallintotieteiden tohtori Teuvo Pohjolainen, tyrmää lehdelle Immosen kyselyt. Pohjalaisen mukaan puolueen jäsenyys kuuluu yksityisyyden suojan piiriin. Pohjalaisen mukaan Ylen hallintoneuvoston tehtävä on seurata yhtiön toiminnan yleistä linjaa eikä yksittäisten työntekijöiden kantaja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja