Halla-aho kutistaisi Ylen budjettia, lataa kovia sanoja mediasta: "Toimittajat ovat vihervasemmistolaisia, tuntevat toisensa ja juovat kaljaa samassa baarissa"

Perusuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho olisi valmis leikkaamaan Yle-veroa sadalla miljoonalla eurolla. Hän lataa kritiikkiä myös suomalaista mediaa kohtaan.

– Mikäli perussuomalaiset nousisi pääministeripuolueeksi, se leikkaisi tuntuvasti Ylen budjettia, sanoo Jussi Halla-aho.

Puolueen vaihtoehtobudjetti esittää Yle-veron leikkaamista sadalla miljoonalla eurolla. Ylen budjetti on nyt noin 530 miljoonaa.

Halla-aho haluaisi säilyttää Ylen uutis- ja ajankohtaistuotannon.

– Ylen ei pidä kilpailla viihdepuolella yksityisten toimijoiden kanssa.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset eivät puuttuisi Ylen journalistiseen linjaan.

– Ylen journalistinen linja koostuu toimittajien maailmankatsomuksista ja heidän poliittisista näkemyksistään. En näe, että siihen voitaisiin juurikaan puuttua, Halla-aho sanoo.

Hän huomauttaa, että ihmiset ymmärtävät uutisia eri tavoin ja näkevät niissä erilaisia merkityksiä.

– Meillä on erittäin vihervasemmistolainen toimittajakunta Suomessa. Se on varmaan osittain seuraus siitä, että Suomi on pieni maa. Sosiaaliset ympyrät ovat aika pienet, kaikki toimittajat tuntevat toisensa, juovat kaljaa samassa baarissa ja heidän täytyy huolehtia siitä, että heidän oma urakiertonsa on mahdollinen. Jos tahrii nimensä väärillä mielipiteillä, siinä voi olla aika äkkiä työmahdollisuudet vähissä.

Talouselämä haastatteli Jussi Halla-ahoa Perussuomalaisten talouspolitiikasta. Juttu on luettavissa Talouselämästä (vain tilaajille).


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja