Halla-aho syytti Yleä "vasemmistopropagandan" tuottamisesta – näin vastaa Yle

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja katsoo Halla-ahon esittäneen erittäin raskaita syytöksiä, jotka loukkaavat Yleisradion henkilökunnan ammattitaitoa.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho syytti Yleisradiota tasapuolisuuden puutteesta Ilta-Sanomien vaalitentissä. 

Halla-ahon mukaan ”avokätinen rahoitus ja piikki auki -mentaliteetti johtaa mädännäisyyteen, korruptioon ja hyvä veli ja hyvä sisko -verkostoihin”.

Lisäksi Halla-ahon mielestä Yle on ideologisesti kallellaan vasemmalle eikä sen vuoksi tuota tasapuolista tietoa.

– Pelkästään rahoitusta leikkaamalla tätä vinoumaa ei pystytä korjaamaan, koska sitten siellä vain tehtäisiin vasemmistopropagandaa pienemmällä budjetilla, hän toteaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapalan tentattavana.

Halla-ahon mukaan Ylen rahoituksesta tulisi leikata noin neljännes, eli 144 miljoonaa. Perussuomalaiset on esittänyt asiaa aiemmin oppositioaikanaan vaihtoehtobudjetissaan.

Näin vastaa Yle

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen katsoo Halla-ahon esittäneen erittäin raskaita syytöksiä, joita ei perustele edes Halla-ahon asema presidenttiehdokkaana ja sitä kautta halu käydä kriittistä keskustelua.

Yle on julkaissut sivuillaan vastineen Halla-ahon väitteisin Ylestä.

Apunen kirjoittaa Ylen journalistisen toiminnan sisällöntuotannon johtavia periaatteita olevan moniäänisyyden edistäminen.

– On erittäin vaikea nähdä perusteluita Halla-ahon syytöksille tasapuolisuuden puutteesta, jos tarkkaillaan esimerkiksi sitä, miten puolueitten ja maailmankatsomusten edustajat osallistuvat erityyppisiin Ylen ohjelmiin. Tai kuinka laaja näkökulmien kirjo löytyy Yle Areenan sisältötarjonnasta.

Apunen muistuttaa Ylen olevan aina valmis rakentavaan keskusteluun kulujen hillinnästä ja julkisen palvelun rajoista.

– Asiallisen mediapoliittisen keskustelun tarkoitusta eivät palvele epämääräiset syytökset, jotka loukkaavat Yleisradion henkilökunnan ammattitaitoa ja integriteettiä.

Apunen aloitti Ylen hallituksen puheenjohtajana vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat