Mainos

IS: Alkon johtaja mukana kohumetsojahdissa - poliisi tutkii

Alkon hallituksen jäsen, kauppaneuvos Matti Pörhö oli autokuskina metsojahdissa, josta poliisilla on päällä rikostutkinta, kertoo Ilta-Sanomat.

Pörhö kuului viiden hengen metsästysseurueeseen, joka oli metsäkanalintujahdissa Rovaniemen Marrasjärvellä viime syyskuussa. Seurue oli jakautunut kahteen autoon, joista toista ajoi Pörhö.

Autossa oli hänen lisäkseen valomainosyhtiö Tammerneonin perustaja, yrittäjäneuvos Markku Koskenniemi ja kolmas henkilö, Ilta-Sanomat kertoo. Hän on jo aiemmin vahvistanut ajaneensa autoa sanomalehti Kalevalle.

Koskenniemen kerrotaan nousseen autosta kesken matkan ja ampuneen ukkometson tielle, mikä on vastoin metsästyslakia. Koskenniemi kiistää ampuneensa tielle tai paikassa jossa heillä ei ollut lupaa.

Ilta-Sanomat kertoo Koskenniemen yrittäneen sopia asiasta paikalle rientäneiden paikallisten metsästäjien kanssa tuoreeltaan tarjoamalle heille 3 000 euroa. Metsästäjä hylkäsivät tarjouksen ja tekivät asiasta rikosilmoituksen.

Tutkinnanjohtaja Olli Murtola ei kerro Ilta-Sanomille onko Pörhöä kuultu rikoksesta epäiltynä. Hän kuitenkin toteaa, että yleisellä tasolla tämäntyyppisissä rikoksissa myös auton kuljettaja on vähintään epäilty rikoskumppani.

Pörhö kertoo Ilta-Sanomille ettei poliisi ole ollut häneen yhteydessä tapahtuman johdosta.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson nosti Pörhön Alkon hallitukseen tänä keväänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.