IS: Alexi Laiho olikin yhä naimisissa ensimmäisen vaimonsa kanssa – pitivät yhteyttä loppuun asti

7:43
Millainen oli Alexi Laihon merkitys metallimusiikille? Radiotoimittaja Jone Nikula muistelee kitaristisuuruutta

Hiljattain kuollut kitaristi Alexi Laiho oli julkisuudessa viime vuodet yhdessä australialaisen Kelli Wright-Laihon kanssa. Ilta-Sanomien mukaan hän oli kuitenkin koko ajan virallisesti naimisissa toisen naisen kanssa.

Kun Children of Bodom -yhtyeen nokkamies Alexi Laiho kuoli, kerrottiin tiedotteessa, että 41-vuotiasta Laihoa kaipaamaan hänen perheensä Australiassa.

– Alexi oli mitä rakastavin ja uskomattomin aviomies ja isä. Sydämemme ovat ikuisesti palasina, leski Kelli Wright-Laiho sanoi manageritoimiston tiedotteessa.

Kelli Wright-Laiho julkaisi yhteiskuvan parista Instagram-tilillään vain pari viikkoa ennen Laihon kuolemaa ja kertoi kuvatekstin yhteydessä, että pari oli viettänyt kolmatta hääpäiväänsä.

Ilta-Sanomat kuitenkin paljasti yllättäen tiistaina, ettei Alexi Laiho eronnut koskaan ensimmäisestä vaimostaan, jonka kanssa hän solmi avioliiton 19 vuotta sitten. Näin ollen liitto Wright-Laihon kanssa ei ole lehden mukaan ollut koskaan virallinen.

Tieto kävi ilmi IS:n viranomaistahoista tekemästä selvityksestä. Lehti tavoitti myös Laihon ensimmäisen vaimon, yhdysvaltalaisen Kimberly Gossin, joka kertoi myös, ettei pari eronnut koskaan virallisesti.

– Voin vahvistaa, että emme ole koskaan eronneet, Goss vahvisti IS:lle.

Goss on metalliyhtye Sinegryn laulusolisti. Hän on takavuosina toiminut kiertuemuusikkona ja soittanut koskettimia muun muassa norjalaisen Dimmu Borgirin sekä Children of Bodomin riveissä.

Goss kertoo IS:lle, että romanttisen suhteen päätyttyä kaksikko oli hyvissä väleissä ja puhui lähes päivittäin viimeisen kuukausien ajan ennen Laihon kuolemaa. 

Tieto Laihon kuolemasta julkistettiin 4. tammikuuta. Kitaristi oli tiedotteen mukaan menehtynyt kotonaan Helsingissä. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Kun tieto kuolemasta levisi maailmalle, se noteerattiin useissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä ja lisäksi niin muusikot kuin fanit muistelivat taitavaa kitaristia sosiaalisessa mediassa.

Myös Kimbberly Goss julkaisi Instagram-tilillään kirjoituksen ja kuvan, jossa muisteli Laihoa ja kertoi kaksikon välisestä suhteesta sekä siitä, kuinka hän ja Laiho pitivät yhteyttä toisiinsa loppuun asti.

– Ensimmäinen oikea rakkauteni, bändikaverini ja paras ystäväni. Tämän pandemian hopeareunus oli se, että meillä oli niin paljon laatuaikaa yhdessä, Goss kirjoittaa ja kertoo kaksikon puhuneen maratonpuheluja FaceTimen kautta sekä soitelleen ja lähetelleen tekstiviestejä.

Video: Alexi Laiho kommentoi metallimusiikin suosiota yllättävällä tavalla MTV:lle vuonna 2007

2:52

– On niin lohduttavaa, että pystyimme pohtimaan elämäämme yhdessä sekä lavalla että sen ulkopuolella sekä vaalimaan jatkuvaa ystävyyttä, joka on pysynyt asiallisena kaikkien näiden vuosien ajan.

Goss toteaa kirjoituksessaan, että harvat ihmiset voivat olla tilanteessa, ettei mitään tärkeää jäänyt sanomatta sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa on ollut pitkä yhtinen historia.

– Annoit minulle rauhaa, etkä lainkaan katumusta niin kuukausina ja viikkoina ennen kuin väsynyt kehosi antoi lopulta periksi. Kiitän sinua suuresti ja rakastan sinua aina ja ikuisesti.

Myös Wight-Laiho vahvistaa IS:lle olleensa tietoinen tilanteesta. Tämän mukaan vuonna 2017 vietetty hääjuhla oli "sitoumusjuhla" eikä virallinen vihkimistilaisuus.

– Osoitimme siinä rakkautemme toisillemme 120 ystävämme edessä, hän kuvaili Ilta-Sanomille ja kertoi myös, että liitto oli ollut tarkoitus virallistaa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja