Mainos

Irma-hurrikaanin raivon Miamissa todistanut suomalainen Henri: "Olihan se melkoista menoa"

Sunnuntaina Floridaan iskenyt hurrikaani Irma jätti jälkeensä mittavat tuhot. Hotelliin myrskyn vuoksi jumiin jäänyt Henri Haapakoski kertoo, että tilanne on tällä hetkellä suhteellisen rauhallinen ainakin Miamissa.

– Lauantaina sää ei näyttänyt vielä hirveän pahalta ja ihmettelin, että tuleekohan tästä mitään. Sunnuntaina kun katsoi aamulla ikkunasta, niin olihan se melkoista menoa. Hirveä sade ja tuuli.

– Aurinko paistelee nyt pilvien takaa ja tuulikin on rauhoittunut. Ulkona voi kuitenkin nähdä eilisen tuhoja. Esimerkiksi oksia on katkennut ja peltikattoja on kaduilla. Hotellin parkkipaikalla peltikatto oli repäissyt maasta pylväitä ja murtanut asvalttia.

Torstaina Miamiin saapunut Haapakoski kertoo, että hänen oli määrä matkustaa opiskelukaupunkiinsa Costa Ricaan viime perjantaina. Floridaa lähestynyt hirmumyrsky kuitenkin laittoi suunnitelmat uusiksi.

– Perjantai-illan lento peruttiin, eikä seuraavan aamun lentokaan lähtenyt. Aloin katsella hotelleja, mutta kaikki olivat täynnä. Minulla kävi tosi hyvä tuuri, kun sain viimeisen vapaan huoneen tästä hotellista, jossa nyt olen.

– Alun perin minulla oli huone vain yhdeksi yöksi, mutta puhuttuani tilanteestani hotellin johtajan kanssa hän antoi minulle oman huoneensa, kun ei enää ollut muutakaan jäljellä. Satumainen tuuri oli, etten joutunut hotellista pihalle.

"Ihmiset olivat rauhallisia"

Haapakoski kertoo, että hirmumyrskyn lähestyminen jännitti. Paniikkia se ei kuitenkaan aiheuttanut, ja hotellin asiakkaat selvisivät hurrikaanista vahingoitta.

– Ihmiset olivat yllättävän rauhallisia. Hotellin asiakkaat viettivät aikaa hotellin oleskelutiloissa, missä sosialisoitiin ja katseltiin uutisia. Yhdessä vaiheessa meni sähköt, mutta hotellin omilla generaattoreilla ne saatiin takaisin.

Haapakosken on määrä jatkaa matkaansa kohti Costa Ricaa huomenna.  

– Lähtö riippuu siitä, miten lentokenttä saadaan avattua. Twitterin mukaan siellä katsellaan nyt, että millaista jälkeä Irma on tehnyt ja että mihin aikaan kenttä saataisiin mahdollisesti auki.

Katso Henrin kuvaama video Irman myrskytuulista alta:

0:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.