Mainos

Floridan suositut suomalaisalueet välttämässä Irman täyden raivon: "Vaikka tuntuukin pahalta sanoa, taidamme olla onnekkaita"

1:58

Miamin pohjoispuolella Irma-hurrikaani näkyy lähinnä sateina, ukkosina ja voimistuvana tuulena, kertoo Floridan Lantanassa sijaitsevan Suomi Talon puheenjohtaja Sirpa Aho.

– Yön kuluessa Atlantin suunnasta on tullut sade- ja ukkosrintamia. Niitä menee tasaiseen tahtiin yli.

– Aluksi ne olivat kevyempiä, mutta nyt tuntuu, että tuuli voimistuu, kertoi Sirpa Aho MTV Uutisille neljän jälkeen iltapäivällä Suomen aikaa.

Suomi talo sijaitsee noin sata kilometriä Miamista pohjoiseen.

Ahon mukaan Irma-hurrikaanin reitti näyttää menevän Floridan länsirannikkoa mukaillen, jolloin pahimmat vaikutukset eivät kohdistu alueelle, jossa hän itse tai suuri osa suomalaisista asuu.

– Vaikka tuntuukin pahalta sanoa, niin me taidamme olla onnekkaita tämän hurrikaanin kanssa täällä itärannikon puolella. Myrsky on suuntaamassa pitkin Meksikonlahden rannikkoa ylöspäin niin, että se tulisi maihin jossain Tampan tietämillä tai pohjoisempana.

Ahon kotipiirikunnassa on voimassa ulkonaliikkumiskielto. Alueen normaalisti vilkas autoliikenne on loppunut tilanteen vuoksi käytännössä kokonaan.

– Saahan sitä omalle pihallensa mennä ja tehdä vaikka kävelylenkin, mutta autoilla ei saa lähteä teille. Se liikenne on varattu kokonaan hälytysajoneuvoille.

Televisiosta tulee jatkuvasti viranomaisten tiedotteita ja ohjeita. Aho kertoo, että etenkin tornadovaroituksia on annettu yön ja aamun aikana tiheästi puhelimien ja television kautta.

Myrsky ei ole Sirpa Ahon mukaan aiheuttanut vielä tuhoja hänen asuinalueellaan. Aho kuitenkin uskoo, että sähköt pimenevät jossain vaiheessa.

– Sitten on huomattavan tylsää, kun voi vain katsella myrskyä ulkona eikä saa päivityksiä mistään.

Aho itse ei lähtenyt evakkoon, vaan päätti jäädä kotiin. Monet ihmiset ovat hänen mukaansa hakeneet suojaa esimerkiksi hotelleista.

– Hotellit ovat täynnä, mutta me olemme päättäneet jäädä, kun oma talomme on paljon tukevampi kuin monet hotellit tai motellit täällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.