Mainos

Irina Björklundin tähdittämä elokuva Yhdysvaltojen katsotuin

Viime viikolla ensi-iltansa saanut, George Clooneyn tähdittämä The American nousi viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi yhdysvaltalaisteattereissa.

Elokuvassa nähdään myös suomalaiset Irina Björklund ja Samuli Vauramo. Björklund esittää Clooneyn agenttihahmon rakastajatarta. Vauramo näyttelee ruotsalaista miestä, joka lähtee seuraamaan Clooneyn näyttelemää agenttia. Vauramo näkyy myös elokuvan trailerissa.

Elokuvan ohjauksesta vastaa Anton Corbijn.

The American keräsi viikonlopun aikana noin kymmenen miljoonan euron lipputulot. Verrattain vaisu tulos riitti kärkisijalle kesäelokuvien huippusesongin päätyttyä. Tulos on kuitenkin parempi kuin etukäteen uskottiin.

Vaisu päätös hiljaiselle kesälle

Päättynyt elokuvakesä oli kehno Hollywoodissa. Kesän aikana myytyjen elokuvalippujen määrä jäi pienimmäksi vuosikymmeneen.

Vaikka pääsylippujen hinnat nousivat, filmialan tulot USA:ssa putosivat edelliskesään verrattuna hiukan. Elokuvat tuottivat kesäkuukausien aikana hieman alle 3,5 miljardia euroa.

Yhdysvaltain elokuvateatterien kattojärjestö ei usko lippujen hintojen karkottaneen filmiyleisöä.

- Paljon isompi merkitys oli sillä, että ensi-iltaan tulleet elokuvat eivät olleet tasokkaita, arvioi järjestön edustaja Patrick Corcoran.

Hänen mukaansa amerikkalaiset näyttäisivät myös olevan kyllästymässä elokuvien jatko-osiin ja vanhojen filmien uusiin versioihin.

Suomalaispariskunta Hollywoodissa

Björklund luo näyttelijänuraa yhdessä miehensä Peter Franzénin kanssa Yhdysvalloissa. Rooli Oscar-voittaja Clooneyn rinnalla on yksi Björklundin merkittävimmistä Hollywood-saavutuksista.

Franzén puolestaan on esiintynyt pienissä rooleissa huippusuosituissa televisiosarjoissa. Rikossarja CSI: Miamissa hän esitti venäläisrikollista. Vastikään Suomessakin nähdyssä True Blood -jaksossa hän esitti viikinkisoturia.

Katso The American -elokuvan traileri Internet Movie Database

Katso näyte Clooneysta ja Björklundista agentteja paossa YouTubessa.

(MTV3 - STT- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.