Mainos

Irina Antonova lähtee Suomesta

Kiistelty venäläismummon käännytystapaus on saamassa pisteen.

Irina Antonovan ja Eveline Fadayelin tukiryhmä kertoo tiedotteessaan, että Irina Antonovan omaiset ovat päättäneet luopua taistelusta Antonovan oikeudesta jäädä Suomeen. Perhe on ollut liiallisen paineen alaisena.

Antonovan vävyn Ari Laitasen mukaan Antonova on saanut Venäjältä tarjouksen sairaalahoidosta ja myöhemmin vanhainkodista

- Tarjous on niin hyvä, että emme voi kieltäytyä siitä, Laitanen kuvailee MTV:n uutisille.

Laitasen mukaan omaiset oli kutsuttu Viipuriin katsastamaan hoitopaikkaa.

- Siellä oli vastassa Viipurin hallinnon varapääjohtaja ja Leningradin alueen ihmisoikeusvaltuutettu. Katselimme kuvia paikasta, mistä Irina saa kodin.

Laitanen on tyytyväinen asioiden saamasta käänteestä.

- Tässä tilanteessa se on hyvä ratkaisu Irinalle ja meille kaikille suuri helpotus. Emme tietystikään jätä Irinaa yksin. Käymme niin usein kun mahdollista. Pidämme huolen, että Irina saa sen hoidon, mitä on luvattu, ja että Irina ei jää yksin, Laitanen vakuuttaa.

Irina Antonovan kuntoa ei ole Laitasen mukaan toistaiseksi käyty tutkimassa.

Laitanen on tyrmistynyt asian käsittelystä Suomessa. Osansa kritiikistä saavat poliitikot.

- Ne lupaukset, mitkä poliitikoilta tuli. Sairaalle ihmiselle ja hänen omaisilleen ei saa antaa tuollaisia lupauksia. Höykyttävät sinne sun tänne! Laitanen arvostelee.

- Meillä oli tarkoitus tuoda Irina Suomeen Venäjän oloista, kun hän jäi sinne yksin. Mutta nyt me pelastamme Irinan Suomelta viemällä hänet takaisin Venäjälle, Laitanen hymähtää.

Irina Antonova lähtee Suomesta 16. kesäkuuta.

Adressi Thorsille

Aamulla FST:n Min morgon -lähetyksessä Antonovan tukiryhmä luovutti kansalaisadressin ministeri Astrid Thorsille. Vetoomuksesssa 2 200 kansalaista vaativat ulkomaalaislain muuttamista niin, että Suomen kansalaisen ulkomaalainen vanhempi saa oleskeluluvan Suomessa, jos hän muuten kotimaassaan jäisi yksin.

Ryhmä huomauttaa, että tämä on tasa-arvokysymys Suomen kansalaisten välillä. Vetoomuksessa vaaditaan myös, että hallitus keskeyttää Fadayelin käännyttämisen, kunnes uusi laki on voimassa.

Tukiryhmä jatkaa Eveline Fadayelin asian ajamista, ja aikoo syksyllä järjestää Studia Generalia-tapahtuman ulkomaalaislaista, koska ryhmän mielestä laaja keskustelu laista on tarpeen - sekä eettisestä, taloudellisesta että juridisesta näkökulmasta.

(MTV3)

Katso Elisa Tikkasen juttu

Lue myös:

(27.5.2010)

(2.6.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.