Mainos

Iranissa pidätettiin jälleen opiskelijoita

Lisää opiskelijoita on pidätetty Teheranin levottomuuksien vuoksi, kertovat iranilaiset lehdistölähteet.

Maltillisen Neshat-lehden mukaan useita islamilaisen opiskelijaneuvoston jäseniä, jotka kannattavat uudistusmielistä presidenttiä Mohammad Khatamia, on pidätetty. Opiskelijoiden oli määrä tänään pitää lehdistötilaisuus Teheranin yliopistolla, mutta tilaisuutta ei pidetty.

Englanninkielisen Iran News -lehden mukaan turvallisuusjoukot käännyttivät lehdistötilaisuuteen kutsut paikalliset toimittajat yliopistolta takaisin. Opiskelijaneuvoston lauantaina antamien tietojen mukaan yli 1400 ihmistä on pidätetty opiskelijoiden ja turvallisuusjoukkojen välisissä mielenosoituksissa.

Opiskelijajärjestöt vaativat kaikkien pidätettyjen pikaista vapauttamista ja heidän nimiensä julkistamista. Uusia mielenosoituksia ei opiskelijoiden mukaan järjestetä ennen kuin heidän johtajansa ovat keskustelleet opiskelijoiden vaatimuksista kansallisen turvallisuusneuvoston edustajien kanssa.

Mielenosoituksia johdettu ulkomailta

Iranin tiedusteluministeriö syyttää ulkomailla toimivia oppositioryhmiä viimeaikaisten mielenosoitusten lietsomisesta.

-On voitu näyttää toteen että eräillä pidätetyillä, joilla oli keskeinen osa mellakoissa, on yhteyksiä ulkomailla toimiviin vastavallankumouksellisiin ryhmittymiin, sanottiin ministeriön tiedotteessa, joka luettiin sekä radiossa että televisiossa.

Ministeriön mukaan osa pidätetyistä on myös osallistunut oppositioryhmien kokouksiin Turkissa ja Yhdysvalloissa. -Tunnustusten mukaan eräitä aktiivijäseniä on avustettu ja johdettu ulkomailta käsin ja heidän pankkitileilleen on lähetetty jatkuvasti rahaa.

Ministeriö ei maininnut nimeltä yhtään oppositioryhmää. Naapurimaassa Irakissa päämajaansa pitävä Mujahideen Khalq on suurin ja aktiivisin ulkomailla toimivista oppositioryhmistä. Mm. Yhdysvallat pitää ryhmää terroristijärjestönä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.