Mainos

Iranin opiskelijat vaativat syyllisten rankaisemista

Iranin opiskelija-aktivistit kokoontuivat tänään maan pääkaupunkiin Teheraniin aloittaakseen "laillisen ja demokraattisen kampanjan", jotta opiskelijamielenosoituksiin kohdistuneiden veristen iskujen tekijät saavat rangaistuksensa.

Iranin lippu


Islamilaisten järjestöjen jäsenet saapuivat Teheranin liepeille bussilasteittain aloittaakseen suljettujen ovien takana käytävän kokouksensa. Järjestäjät odottivat kokoontumiseen 350-500 opiskelijaa.
Opiskelijajohtajat vaativat kaikkien opiskelija-asuntolaiskuun osallistuneiden tunnistamista ja rankaisemista. Opiskelijoiden mukaan turvallisuusjoukkojen iskussa kuoli yksi ja haavoittui yli 200 ihmistä.

Johtajat vaativat myös kovan linjan poliisipäällikön rankaisemista ja siirtämistä virasta. Tämä estäisi opiskelijoiden mukaan poliisin ja turvallisuusjoukkojen tunkeutumisen yliopistoalueille ja muihin vastaaviin paikkoihin tulevaisuudessa.

Pidätyksiä, hakkausta


Demokratiaa kannattava iranilainen opiskelijaneuvosto kertoi tänään, että sen jäseniä pidätetään, hakataan ja pakotetaan kirjoittamaan vääriä tunnustuksia edelleen huolimatta siitä, että viranomaiset ovat sanoneet opiskelijoiden pidätyksien loppuneen.

-Meillä on raportteja, joiden mukaan ihmisiä on pidätetty ainoastaan siksi, että he ovat olleet opiskelijoita ja tuntien kuulustelun ja hakkauksen jälkeen heidät pakotetaan kirjoittamaan tunnustuksia silmät suljettuina, sanoi neuvosto lausunnossaan.

Opiskelijat osoittivat mieltään Teheranissa kuusi päivää sen jälkeen, kun Iranin turvallisuusjoukot hajottivat verisesti uudistusmielisen lehden lakkauttamista vastustaneiden opiskelijoiden mielenosoituksen viime viikolla. Opiskelijoiden mukaan viime päivien mielenosoitusten aikana Teheranissa pidätettiin 1400 ihmistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.