Iranilaisten uutistoimistoiden videot näyttävät: Näin ohjukset iskeytyivät maahan

1:49
Iran laukaisi ohjuksia Yhdysvaltain kohteita vastaan Irakissa. Katso aamun uutisjuttu!

Iran ampui yöllä Suomen aikaan ohjuksia kahteen irakilaiseen lentotukikohtaan, joihin on sijoitettu Yhdysvaltain ja sen liittolaisten joukkoja.

Iranilainen uutistoimisto Fars on jakanut Twitter-tilillään videon, jossa heidän mukaansa näkyy, kuinka kaksi ohjusta osuu maahan al-Asadin sotilastukikohdassa.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu valtava määrä erilaisia kuvia ja videoita, joiden kerrotaan esittävän ohjusiskuja ja niiden aiheuttamia tuhoja. Videoiden aitoutta ei voida todistaa.

Tässä Farsin julkaisemassa kuvassa näkyy heidän mukaansa ohjuksen laukaisu.

Iranilaisen uutistoimisto Isnan jakamassa kuvassa kerrotaan näkyvän, kuinka ohjus iskeytyy al-Assadin tukikohtaan.

Iskusta ovat kertoneet sekä Iranin vallankumouskaarti että Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon.

– Noin kello 17.30 (GMT 22.30) 7. tammikuuta Iran laukaisi yli kymmenen ballistista ohjusta Yhdysvaltain armeijaa ja liittouman joukkoja vastaan Irakissa, Pentagonin edustaja kertoi tiedotteessa iskun jälkeen.

– On selvää, että ohjukset laukaistiin Iranista ja ne oli kohdistettu ainakin kahteen Irakin sotilastukikohtaan al-Asadissa ja Erbilissä, joihin on sijoitettu Yhdysvaltain armeijan ja liittouman henkilöstöä.

Iskujen aiheuttamia vahinkoja selvitetään vielä, mutta Iranin valtiontelevision väitteen mukaan iskuissa on kuollut vähintään 80 ”amerikkalaisterroristia”. Yhdysvallat ei ole vahvistanut yhtään uhria.

Irakin turvallisuuslähteet ovat puolestaan kertoneet CNN:lle, että uhrien joukossa on myös irakilaisia. Vielä ei ole selvää, onko uhrien joukossa haavoittuneita vai kuolleita.

Ain al-Asadin tukikohta sijaitsee Länsi-Irakissa, noin 200 kilometriä Bagdadista. Erbil sijaitsee Irakin Kurdistanissa. Suomalaiset rauhanturvaajat toimivat Erbilin alueella. Suomalaisosaston vahvuus on tällä hetkellä 78.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja