Mainos

Iran vastaa pakotteisiin "lähitulevaisuudessa"

Iran aikoo vastata myöhemmin YK:n asettamiin pakotteisiin. Maan ulkoministeri myös muistuttaa, että maa on valmis monenvälisiin neuvotteluihin ratkaisun löytämiseksi.

Iran vastaa "lähitulevaisuudessa" YK:n tuoreisiin pakotteisiin ja länsivaltojen tarjoukseen uusista neuvotteluista, sanoi Iranin ulkoministeri Manuchehr Mottaki tänään.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti myöhään eilen kiristää Iranin vastaisia pakotteita, koska maa ei ole taipunut vaatimuksiin lopettaa uraanin rikastamista. Neuvoston 15 jäsenmaata päättivät yksimielisesti rajoittaa asevientiä Iranista. Pakotteet myös jäädyttävät kaikki valtiollisen Bank Sepah -pankin ulkomailla olevat varat.

Lisäksi YK:n jäsenmaita sekä kansainvälisiä rahoituslaitoksia kehotetaan rajoittamaan uusien lainojen ja luottojen antamista Iranille.

Päätöslauselmassa rajoitetaan myös maan viranomaisten ja eliittijoukkojen liikkumista ulkomaille. Turvallisuusneuvosto on valmis luopumaan pakotteista, jos Iran lopettaa uraanin rikastamisen. Irania vastaan hyväksyttiin pakotteita jo joulukuussa.

Samaan aikaan kuitenkin kuusi maata - Britannia, Kiina, Ranska, Saksa, Venäjä ja Yhdysvallat - tarjosivat Iranille uusia neuvotteluja.

- Iran on aina valmis ilman ennakkoehtoja liittymään monenvälisiin neuvotteluihin ottaakseen esille kaikki asiat ja löytämään ratkaisun, Mottaki jatkoi.

Iranin ydinohjelmasta syntynyttä kiistaa yrittää sovitella myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana. Solana yrittää saada Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin langan päähän vielä tänään tai viimeistään huomenna, kertoi Solanan edustaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.