Mainos

Iran närkästyi saksalaislehden terroristipilakuvasta

Pilapiirros viittaa maassa käytyyn keskusteluun siitä, kuinka ensi kesänä järjestettävän jalkapalloturnauksen turvatoimet on järjestettävä.

Iran on esittänyt vastalauseensa saksalaislehdelle, joka julkaisi iranilaisjalkapalloilijoita terroristin vetimissä esittävän pilapiirroksen.

Maan Saksan-suurlähetystö on vaatinut anteeksipyyntöä Der Tagesspiegel -sanomalehdeltä, jonka perjantaisessa pilapiirroksessa neljä Iranin paitaan puettua ja räjähdevyöllä varustettua jalkapalloilija seisoo jalkapalloareenalla neljän saksalaissotilaan vieressä.

Pilapiirroksen saatteena oli teksti: "Tämän takia Saksan armeijaan pitää ehdottomasti turvautua jalkapallon maailmancupin aikana". Pilapiirros viittaa maassa käytyyn keskusteluun siitä, kuinka ensi kesänä järjestettävän jalkapalloturnauksen turvatoimet on järjestettävä.

Der Tagesspiegelin päätoimittaja Stephan-Andreas Casdorff on sanonut pahoittelevansa pilapiirroksesta aiheutunutta reaktiota. Lehti ei kuitenkaan aio pyytää anteeksi piirroksen julkaisua, mitä Iranin suurlähetystö pitää vastuuttomana ja moraalittomana tapana sotkea urheilu politiikkaan.

Casdorffin mukaan pilapiirroksen tekijä on joutunut pakosalle kotoaan saatuaan tappouhkauksia. Poliisi tutkii uhkauksia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.