Mainos

Iran ei taivu uraanikiistassa

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n hallintoneuvosto kokoontuu tänään käsittelemään Iranin ydinohjelmaa.

Iranin hallitus on jälleen sanonut, ettei maa aio luopua uraanin rikastamisesta. Lausunto ei lupaa hyvää Iranin ydinohjelmasta käytäville neuvotteluille, koska rikastamisen lopettaminen on ehtona Iranille tarjotuissa kansainvälisissä kannustinpaketeissa.

- Iranin mielipide ydinpolttoaineen valmistamisesta on jo kerrottu, sanoo Iranin hallituksen tiedottaja Gholamhossein Elham.

- Olemme hankkineet tarvittavan teknologian ja meillä on itsestäänselvästi oikeus sen käyttöön. Emme aio neuvotella kiistämättömistä oikeuksistamme.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n hallintoneuvosto kokoontuu tänään käsittelemään Iranin ydinohjelmaa. Odotettavissa on kiivasta keskustelua, mutta ei tärkeitä aloitteita.

Iranin vastausta tarjottuihin kannustepaketteihin odotetaan lähiviikkoina. Ehdotuksen sisältöä ei ole julkistettu, mutta sen uskotaan pitävän sisällään muun muassa kaupallisia etuja, apua kevytvesireaktorin rakentamiseen ja Yhdysvaltojen tarjouksen kahdenvälisistä neuvotteluista Iranin kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.