Mainos

Iran ei luovu uraanin rikastamisesta

Iranin ydinkiistan uusin ratkaisuyritys on jäänyt vaille tuloksia tänään. Iran kieltäytyy pysäyttämästä uraanin rikastamista kuten ulkovallat ovat vaatineet, EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sanoi Genevessä.

Solana neuvotteli Iranin edustajan Saeed Jalilin kanssa. Jalili ei luvannut Iranin neuvottelevan tulevaisuudessakaan uraanin rikastamisen lopettamisesta. Iran on tehnyt moneen otteeseen selväksi, että se pitää kiinni ydinohjelmastaan ja jatkaa uraanin rikastamiseen käytettävien sentrifugien rakentamista.

Iranille on luvattu laaja kannustinpaketti vastineeksi kiistanalaisen ydinohjelmansa jäädyttämisestä, mutta lupaukseen on kytketty vaatimus uraanin rikastamisen lopettamisesta laajempien sovintoneuvottelujen ajaksi. Sovintoehdotuksen laadintaan ovat osallistuneet turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata ja Saksa.

Geneven neuvotteluissa oli läsnä myös Yhdysvaltain apulaisulkoministeri William Burns. Yhdysvaltain edustajaa ei ole nähty Iranin kanssa käytävissä neuvotteluissa sitten vuoden 1979, jolloin maiden diplomaattisuhteet katkesivat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.