Mainos

Irakissa surmattiin sotilaita ja länsimaalaisia siviilejä

Neljä ulkomaalaista surmattiin Fallujassa ja heidän ruumiinsa häpäistiin. Viisi sotilasta kuoli pommi-iskussa Bagdadin länsipuolella.

Ainakin neljä ulkomaalaista on surmattu Fallujassa lähellä Bagdadia. Paikalliset asukkaat raahasivat ruumiita pitkin Fallujan katuja. Lisäksi ruumiita potkittiin ja hakattiin lapioin.

Bagdadissa taas tehtiin pommi-isku, jossa kuoli viisi Yhdysvaltain johtaman liittoutuman sotilasta. Tien varrelle sijoitettu pommi räjähti, kun sotilaiden autosaattue ajoi al-Anbarissa Bagdadin länsipuolella.

Alueella operoi etupäässä amerikkalaisia merijalkaväen joukkoja.

Ruumiita häpäistiin Fallujassa

Fallujassa tuntemattomat ampujat tulittivat kahta autoa, joissa oli ainakin neljä ulkomaalaiseksi luultua miestä.
Autojen luo kerääntyi väkijoukko, joka sytytti autot tuleen. Televisiokuvissa näkyi, kuinka riemuitseva väkijoukko potki yhtä hiiltynyttä ruumista. Sitten ruumista vedettiin pitkin Fallujan katuja. Ruumiista hakattiin myös irti osia, jotka pistettiin seipäiden nokkaan.

Autoissa olleiden henkilöydestä ei ollut varmuutta, mutta heidän arveltiin olleen joko ulkomaisia urakoitsijoita, Yhdysvaltain johtaman liittoutuman virkamiehiä tai muuta sotilashenkilökuntaa. Autoissa oli silminnäkijöiden mukaan 4-8 ihmistä.

Uhrien ympärille kerääntyi noin 150 ihmisen väkijoukko, joka huusi "Eläköön islam!" ja "Allah on suuri".

- Fallujasta tulee amerikkalaisten hautausmaa, huusi eräs mies, joka peitti kasvonsa huivilla.

- Olemme valmiit tappamaan heidät kaikki. Odotamme heidän palaavan hakemaan ruumiit ja autot ja sitten hakkaamme heidät palasiksi. Tulkoot takaisin, jos ovat todellisia miehiä, mies jatkoi.

Falluja sijaitsee 50 kilometriä länteen Bagdadista. Se kuuluu niin sanottuun sunnikolmioon, ja siellä on ollut lähes päivittäin hyökkäyksiä amerikkalaisia sotilassaattueita vastaan.

Kymmenkunta ihmistä haavoittui aiemmin päivällä autopommin räjähdyksessä Baquban kaupungissa Bagdadista pohjoiseen, kertoi paikallinen poliisi. Monet haavoittuneista olivat paikallisen kuvernöörin henkivartijoita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 31.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.