Irakissa koronatartunnat selvässä kasvussa – tartuntatapaukset nousivat kesäkuussa 600 prosenttia, yksi kansanedustaja kuollut

6:00
Katso video: Koronapandemia ei näytä laantumisen merkkejä Yhdysvalloissa, tartuntatapauksissa ennätyslukemat

Irakissa koronavirustartuntaluvut nousevat hurjaa vauhtia.

Tähän mennessä virustartunnan on maan terveysministeriön mukaan saanut noin 70 000 ihmistä. Koronaan liittyviä kuolemia on maassa ollut liki 3 000. Perjantaina kerrottiin, että yksi virustartunnan saanut kansanedustaja oli kuollut.

Viime kuussa parlamentin puhemies kertoi, että parillakymmenellä edustajalla oli todettu koronavirustartunta.

Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana virus levisi maassa melko hitaasti, mutta yksistään kesäkuussa tartuntatapaukset nousivat 600 prosenttia, kertoi kansainvälinen pelastusjärjestö IRC.

– Vauhti, jolla koronavirus leviää Irakissa, on hälyttävä, sanoi IRC:n edustaja Christine Petrie.

Vuosia kestäneen sodan rasittaman maan terveydenhuoltojärjestelmä on ollut vaikeuksissa virustartuntojen määrän kasvaessa. Suojavarusteet, hengityslaitteet ja jopa sairaalasängyt ovat käymässä vähiin. Viranomaisten on täytynyt muuttaa näyttelykeskuksia, stadioneita ja hotelleja koronapotilaiden sairasosastoiksi.

Boliviassa presidentillä ja neljällä ministerillä virustartunta

Boliviassa maan väliaikaisella presidentillä Jeanine Anezilla, 53, on todettu koronavirustartunta. Presidentti kertoi tartunnastaan torstaina paikallista aikaa Twitterissä. Hän ilmoitti voivansa hyvin, jatkavansa töitään ja pysyvänsä karanteenissa 14 päivää.

Perjantaina presidentin henkilökohtainen lääkäri kertoi, että Anezilla ei ole oireita.

Myös neljällä Bolivian hallituksen ministerillä on viime päivinä todettu tartunta. Lisäksi senaatin puheenjohtaja Eva Copa kertoi keskiviikkona vetäytyvänsä eristykseen varotoimena.

Boliviassa on tähän mennessä todettu yli 44 000 koronavirustartuntaa ja reilut 1 600 virukseen liittyvää kuolemaa.

Anez on toinen Latinalaisen Amerikan presidentti, jolla on todettu koronatartunta. Tiistaina tartunnastaan kertoi Brasilian Jair Bolsonaro.

Yhdysvalloissa yli 3,1 miljoonaa tartuntaa

Yhdysvalloissa koronavirustartuntoja on todettu jo yli 3,1 miljoonaa. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on maassa tilastoitu reilut 133 500, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta.

Yhdysvalloissa on tartuntoja ja koronaan liittyviä kuolemia eniten maailman maista.

Todettujen tartuntojen määrät ovat viime viikkoina olleet nousussa erityisesti maan läntisissä ja eteläisissä osavaltioissa.

Ruotsissa ilmoitettiin perjantaina 26 uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta. Tähän mennessä Ruotsissa on ollut yli 5 500 koronaan liittyvää kuolemaa.

Koronavirustartuntoja on Ruotsissa rekisteröity kaikkiaan liki 74 900. Torstaista tartuntojen määrä oli lisääntynyt 565:llä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja