Mainos

Irakissa kiivaita yhteenottoja

Kerbalan ja Najafin pyhissä kaupungeissa on taisteltu tänään kiivaasti. Kuolleiden joukossa oli muun muassa al-Jazeera -telvisiokanavan kuvaaja.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot ottivat perjantaina kiivaasti yhteen irakilaistaistelijoiden kanssa Kerbalan ja Najafin pyhissä kaupungeissa. Liittouman joukkojen kranaattituli tappoi useita ihmisiä Kerbalassa. Kuolleiden joukossa oli muun muassa al-Jazeera-televisiokanavan kuvaaja.

Kaupunkiin linnoittautuneet radikaalin shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin joukot tekivät sitkeää vastarintaa aina siihen saakka kunnes amerikkalaistankit ja -panssariajoneuvot vetäytyivät kaupungin keskustassa sijaitsevien moskeijoiden luota hieman puolen päivän jälkeen. Al-Sadr itse saapui tänään läheiseen Kufan kaupunkiin, jossa hän viikoittain käy perjantairukouksissa.

Najafissa yhteenottoja oli jo yöllä ja ne alkoivat hieman ennen puolta päivää paikallista aikaa uudelleen sinko-ja kranaattitulituksella. Raskaita taisteluja käytiin muun muassa keskustassa sijaitsevalla Vallankumousaukiolla ja kaupungin hautausmaalla. Sairaalalähteiden mukaan ainakin yksi siviili kuoli ja useita haavoittui taisteluissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.