Mainos

Irakin sisäministeriön edustalla tehty kaksi iskua

Autopommit räjähtivät parin minuutin välein.

Ainakin viisi irakilaista poliisia sai surmansa, kun kaksi autopommia räjähti Irakin sisäministeriön edustalla Bagdadissa varhain aamulla, kertoivat turvallisuusviranomaiset ja silminnäkijät. Itsemurhaiskuissa haavoittui lisäksi useita poliiseja.

Autot ajoivat poliisin mukaan muutaman minuutin välein ministeriön portille. Ensimmäisen auton räjähdys ei ollut voimakas, mutta se synnytti paksun savun ja esti poliisia näkemästä mitään. Pari minuuttia sen jälkeen toinen auto ajoi paikalle ja avasi poliisia kohti tulen, kertoi poliisin edustaja.

Lisäksi irakilaiset turvallisuusjoukot joutuivat jälleen itsemurhaiskun kohteeksi Baqubassa Bagdadin pohjoispuolella. Hyökkäyksessä kuoli ainakin yksi siviili ja 14 haavoittui.

Samaan shiiapuolueet jatkoivat hallitustunnustelujaan Bagdadissa ja Pohjois-Irakissa. Vahvin pääministeriehdokas Ibrahim Jaafari matkusti tällä viikolla pohjoiseen painostaakseen kurdijohtajia esitettyyn salkkujakoon.

Poliittisten lähteiden mukaan väliaikainen parlamentti aloittaa istuntonsa ensi viikolla riippumatta siitä, edistytäänkö hallitusneuvotteluissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.