Mainos

Irakin johto kaavailee vetäytymisaikataulua amerikkalaisjoukoille

Irak käy Yhdysvaltojen kanssa neuvotteluja, joissa esillä on myös amerikkalaisjoukkojen vetäytymisen aikataulu, kertoo pääministeri Nuri al-Maliki. Tämä on ensi kerta, kun Irakin hallitus on ottanut esille aikataulun asettamisen amerikkalaisjoukkojen vetäytymiselle Irakista.

Yhdysvaltojen hallitus on sanonut vastustavansa sitä, että etukäteen julkistettaisiin aikataulu, jonka mukaan amerikkalaiset sotilaat vedettäisiin Irakista. Tämä hyödyttäisi amerikkalaisten mukaan Irakin hallitusta vastaan taistelevia ääriryhmiä.

- Olemme nyt todenneet välttämättömäksi tutkia ulkomaista läsnäoloa Irakin maaperällä ja Irakin täyden suvereniteetin palauttamista, al-Maliki sanoi arabimaiden suurlähettiläille vierailullaan Abu Dhabissa.

Vetäytymisaikataulu kuuluu al-Malikin mukaan Irakin ja Yhdysvaltojen neuvotteluihin maiden välisestä turvallisuussopimuksesta.

Uudella sopimuksella on määrä korvata YK:n valtuutus amerikkalaisjoukkojen läsnäolosta Irakissa. Tämän valtuutuksen voimassaoloaika umpeutuu vuoden lopussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.