Mainos

Irak pyytää apua Iranilta

Poliittiset tarkkailijat sanovat, että persiaa sujuvasti puhuvalla Irakin presidentillä Jalal Talabanilla voisi olla mahdollisuuksia vaikuttaa Iraniin.

Irakin presidentti Jalal Talabani pyytää maansa vakauttamiseen tukea Iranilta. Talabani aloitti tänään kaksipäiväisen vierailun Iranissa.

- Tarvitsemme Iranilta monipuolista tukea taistelussa terrorismia vastaan, turvallisuuden palauttamisessa ja Irakin vakauttamisessa, Talabani sanoi toimittajille vierailunsa alkaessa Teheranissa.

Talabanin vierailu viivästyi Bagdadin ulkonaliikkumiskiellon vuoksi, koska myös lentokenttä oli suljettuna. Ulkonaliikkumiskielto kumottiin tänään. Se oli julistettu viime torstaina, jolloin 200 ihmistä oli kuollut pommi-iskuissa.

Iranin Fars-uutistoimisto kertoi, että Talabani neuvottelee Iranin johdon kanssa ja allekirjoittaa kahdenvälisiä sopimuksia.

Poliittiset tarkkailijat sanovat, että persiaa sujuvasti puhuvalla Talabanilla voisi olla mahdollisuuksia vaikuttaa Iraniin. Talabanilla oli yhteyksiä Iraniin presidentti Saddam Husseinin hallinnon aikana.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki vieraili Teheranissa syyskuussa.

New York Times -lehti kertoo tänään, että uutta Yhdysvaltain Irakin-politiikkaa valmisteleva ryhmä aikoo tehdä aloitteen suorista neuvotteluista Iranin ja Syyrian kanssa.

Jordanian kuningas Abdullah tapaa myöhemmin tällä viikolla Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin Ammanissa. Abdullahin mielestä tapaamisesta on saatava irti "jotakin dramaattista", sillä Irak "on luisumassa hallinnasta".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.