Mainos

Irak ja asetarkastajat jälleen erimielisiä

Irakin varapääministeri Tareq Aziz on lähettänyt YK:n asetarkastusryhmän johtajalle Richard Butlerille kirjeen, jossa hän vaatii tätä ilmoittamaan, milloin ryhmä saa työnsä päätökseen Irakissa.

Aziz ei kirjeessään maininnut sanallakaan, pääsevätkö asetarkastajat tutkimaan myös ns. arkaluonteisia kohteita. Butler puolestaan kieltäytyi antamasta aikataulua asetarkastuksille. Hän sanoi vastauskirjeessään aikataulun riippuvan siitä, onko Irak halukas yhteistyöhön tarkastajien kanssa. Kirjeenvaihto esitettiin eilen YK:n turvallisuusneuvostolle.

Asetarkastajien on varmistettava, että Irak on tuhonnut kaikki ydinaseensa, kemialliset ja biologiset aseensa ja pitkän kantaman ohjuksensa. Vasta sen jälkeen YK voi purkaa Irakin vastaiset talouspakotteet.

Irakin öljynmyyntikiintiötä kasvatetaan?

Irak saattaa saada lisäyksen öljynmyynnin kiintiöönsä helmikuussa. YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan harkitsevan tuolloin, voidaanko Irakin humanitaarisia ostoksia varten myymää öljymäärää kasvattaa. Diplomaattilähteiden mukaan YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ehdottanut raportissaan Irakin öljykiintiön kohottamista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.