Mainos

Irak asetti ehtoja YK:n erityislähettilään tulolle

Irak ilmoitti tänään, ettei se enää suostu minkäänlaiseen asetarkastuksia koskevaan kaupanhierontaan ennen YK:n erityislähettilään Prakash Shahin Irakin-matkaa. -Irak arvostaa YK:n pääsihteerin Kofi Annanin ponnisteluja tasapainoisen kompromissiratkaisun löytämiseksi, mutta toivoo hänen käsittävän, ettei Irak voi enää sietää kaupanhierontaa tai osaratkaisuja, kirjoitti presidentti Saddam Husseinin pojan Udayn omistama virallinen sanomalehti Babel.

Lehti lupasi Irakin kuuntelevan tarkkaavaisesti YK:n erityislähettilästä. Samalla Babel-lehti kuitenkin korosti, että Irak pitää päättäväisesti kiinni kaikista oikeuksistaan, varsinkin öljyvientisaarron kumoamisesta ja asetarkastusten lopettamisesta. Tämä on lehden mukaan Irakin vähimmäisehto neuvotteluille uudesta sopimuksesta tai kompromissista.

Pääsihteeri Annan ilmoitti maanantaina pyytävänsä erityislähettiläs Shahin välityksellä Irakin johtoa täyttämään maan aseidenriisuntavelvoitteet ja perumaan päätöksen lopettaa yhteistyö YK:n asetarkastajien kanssa. Irak ilmoitti viime viikolla keskeyttävänsä kaiken yhteistyön YK:n asetarkastuskomission Unscomin kanssa, kunnes komissio järjestetty uudelleen ja vapautettu Yhdysvaltain vaikutusvallasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja