Mainos

Investoinnit pakenevat Venäjältä Georgian konfliktin takia

Sijoittajat ovat vetäneet rahojaan pois Venäjän markkinoilta Georgian konfliktin takia. Näin vauhdikasta investointien pakenemista maasta ei olla nähty sitten 90-luvun ruplakriisin, kertovat tuoreimmat tilastot.

Venäjän laina- ja pääomamarkkinat ovat kärsineet nopeista laskuista siitä asti, kun Georgian konflikti kärjistyi Venäjän hyökkäykseen alueelle elokuun alussa.

- Ulkomaalaiset ovat vetämässä pois varojaan ja arvopaperimarkkinat sekä valuuttakurssi ovat kärsineet eniten. Luulen, että olemme tulleet lähelle pohjaa, toteaa Venäjän keskuspankin varajohtaja.

Georgian konfliktin puhkeamisen jälkeen ruplan arvo on pysynyt suhteellisen tasapainoisena keskuspankin väliintulon avulla, mutta arvopaperipörssi on laskenut 6,5 prosenttia elokuun 7. päivän jälkeen.

Venäjän yritysjohtajat ovat nyt huolissaan siitä, että maailmanlaajuisen luottokriisin vaikutukset alkavat näkyä myös Venäjällä. Paineet kohdistuvat presidentti Dmitri Medvedeviin, jonka odotetaan ryhtyvän toimiin markkinoiden elvyttämiseksi.

Venäjän teollisuuden ja yrittäjien liitto kokoontuu keskustelemaan luottomarkkinoiden tilasta ensi kuussa.

(MTV3-Financial Times)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.