Mainos

Invalidiliitto: Vammaiset unohdettu budjettiesityksestä

Invalidiliitto vaatii valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen muutoksia. Rahaa pitäisi Invalidiliiton mielestä lisätä vammaisten arjesta suoriutumisen kannalta keskeisiin palveluihin.

Henkilökohtainen avustaja -järjestelmä, vammaisten kuljetuspalvelut ja autonhankintatuki ovat asioita, joihin Invalidiliitto perää vielä lisäpanostusta.

Vammaisten osallistumis- ja toimintamahdollisuuksien edistäminen ovat tavoitteena niin nykyisessä hallitusohjelmassa kuin sosiaali- ja terveydenhuollon tavoiteohjelmassa vuosille 2000-2003. Nämä tavoitteet eivät Invalidiliiton mukaan ole toteutuneet.

Vaikka tarve on huutava, valtiovarainministeriön talousarvioesitys vuodelle 2003 ei lupaa mitään vammaisten jokapäiväisen suoriutumisen ja itsenäisen toimintakyvyn parantamiseksi, liitto arvostelee.

Invalidiliitto vaatii, että valtio turvaa kunnille riittävät voimavarat hoitaa lakisääteiset tehtävänsä. Invalidiliittoon otetaan päivittäin yhteyttä kuntien tekemistä lainvastaisista vammaispalveluiden päätöksistä, liitto kertoo tiedotteessaan.

Invalidiliiton mielestä ei ole mitään mieltä keskustella verotuksen alentamisesta aikana, kun koko sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on vakavasti uhattuna.

Invalidiliitto ei myöskään hyväksy sitä, että raha-automaattiyhdistyksen arpajaisveroa ollaan nostamassa. Raha-automaattiyhdistyksen tuotto kuuluu kansalaisjärjestöille, Invalidiliitto vaatii.

(MTv3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.