Mainos

Invalidiliitto ärähti: Invapysäköintipaikkojen väärinkäyttäjille kunnon sakot

Invalidiliitto vaatii vammaisten henkilöiden pysäköintipaikkojen väärinkäytön tehokkaampaa valvontaa ja pysäköintivirhemaksun korotusta.

Liitto huomauttaa, että tällä hetkellä autoja pysäköidään surutta liikkumisesteisille tarkoitetuille pysäköintipaikoille.

Liikkumisesteisen henkilön autopaikka on normaalia pysäköintipaikkaa leveämpi, jotta autosta pääsee ulos pyörätuolin tai muiden apuvälineiden kanssa. Pysäköintipaikkojen täytyy olla myös lähellä asiointikohdetta, jotta liikkumisesteisellä henkilöllä on yhtäläinen mahdollisuus käyttää palveluita muiden ihmisten kanssa.

- Liikenteessä on paljon välinpitämättömiä ihmisiä - autoja pysäköidään luvatta invapysäköintiruutuihin. Onko niin, että isoja citymaastureita on liian vaikea parkkeerata tavalliseen kapeampaan ruutuun? Jotkut tuntuvat myös ajattelevan, että ihan nopeasti käväisen kaupassa ja parkkeeraan vain hetkeksi invapaikalle. Tällainen luvaton pysäköinti kuitenkin estää vammaisen ihmisen omatoimisen liikkumisen, Invalidiliiton vammaispoliittinen suunnittelija Kirsi Kosonen toteaa.

Invalidiliittoon on tullut runsaasti yhteydenottoja siitä, että kunnissa ja kaupungeissa on liian vähän liikkumisesteisille henkilöille soveltuvia autopaikkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.