Mainos

Intian valta voi siirtyä pian uudelle Gandhille

Intian kongressipuolueen tänään varmistunut vaalivoitto voi merkitä, että valta maailman suurimmassa demokratiassa siirtyy Rahul Gandhille, maan vaikutusvaltaisimman poliittisen suvun vesalle. Hallitseva, keskustavasemmistolainen kongressipuolue saa alustavien tulosten perusteella 263 edustajaa 543-paikkaiseen parlamentin alahuoneeseen.

Vaikka 76-vuotiaan pääministerin Manmohan Singhin odotetaan pysyvän virassaan, 38-vuotiaasta poikamiehestä Gandhista puhutaan tulevana kongressipuolueen johtajana. Singh tuo Intian politiikkaan samanlaista vetovoimaa kuin kuka tahansa nuori Kennedy Yhdysvaltoihin.

Kun vaikutusvaltaiselta kongressipuolueen johtajalta Digvijay Singhiltä kysyttiin tv-haastattelussa Gandhin mahdollisesta puheenjohtajuudesta, hän vastasi:

- Siitä puhutaan jo. Kysymys on vain ajasta.

Gandhin isä, isoäiti ja isoisä ovat kaikki olleet Intian pääministereitä. Rahul Gandhi ei ollut puolueen pääehdokas, mutta hänestä on tullut puolueen näkyvin vaalikampanjoija.

Britanniasta itsenäistymisen jälkeen Etelä-Aasian politiikkaa ovat hallinneet sellaiset dynastiat kuin Bhuttot Pakistanissa ja Sri Lankan Bandaranaiken suku. Samoin Gandhin nimi houkuttaa paikalle väkijoukkoja ja toimittajia.

- Gandhin sukua ei voi erottaa Intian politiikasta, sanoi kongressipuolueen kannattaja Avinash Chaturvedi, kun ihmiset juhlivat puolueen päämajan ulkopuolella.

Gandhia on luonnehdittu demokraattismieliseksi uudistajaksi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.