Intian: Pakistan harjoittaa kaksinaismoraalismia

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee syyttää Pakistania kaksinaismoraalista.

- Pakistan väittää taistelevansa kansainvälistä terrorismia vastaan. Samaan aikaan Pakistan kuitenkin yrittää saada haltuunsa Kashmirin alueen käyttäen hyväkseen terrorismia, Vajpayee sanoi tänään Intian itsenäisyyspäivän juhlapuheessaan Delhissä.

Intia on jo pitkään syyttänyt Pakistania Intiaa vastaan taistelevien militanttien tukemisesta Kashmirissa. Vajpayeen kitkerä puhe oli vastaus Pakistanin presidentille Pervez Musharrafille, joka kutsui eilen Kashmirissa syksyllä pidettäviä vaaleja farssiksi.

- Kashmirin vaaleja farssiksi kuvaavien olisi katsottava omaa tilannettaan kotimaassaan, Vajpayee lisäsi.

Vajpayee kuitenkin sanoi puheessaan myös, että Intia on valmis jatkamaan neuvotteluja Kashmirin tilanteesta ja suhteiden liennyttämisestä Pakistanin kanssa heti, kun tunnelma on sellainen, että asiassa voidaan edistyä.

- Haluamme elää hyvinä naapureina Pakistanin kanssa, Vajpayee sanoi. Hän kuitenkin painotti, että hänen mielestään Kashmir on olennainen osa Intiaa, ja sellaisena myös pysyy.

Vajpayee sanoi itsenäisyyspäivän puheessaan lisäksi, että hän haluaa kaikkien Intian yhteiskuntaluokkien ryhtyvän sotaan köyhyyttä vastaan, jotta Intia nousisi kehityksen myötä rikkaiden teollisuusmaiden joukkoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat