Intian koronapainajainen: 20 miljoonaa todettua tartuntaa ja 222 000 kuolemaa ovat arvioiden mukaan reilusti alakanttiin totuudesta

5:11
Intian koronakriisi syvenee – Suomen suurlähettilään mukaan pahin on vasta edessä

Intiassa meni tiistaina rikki 20 miljoonan raja koronaviruspandemian aikana kirjatuissa tartunnoissa.

Lähes 1,4 miljardin asukkaan maassa kirjattiin vuorokaudessa yli 350  000 uutta koronatartuntaa. Testaaminen maassa on rajallista, ja asiantuntijat uskovat, että tartuntoja on todellisuudessa merkittävästi enemmän.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Intiassa yli 222  000, mutta myös sen luvun arvioidaan olevan alakanttiin.

Intian koronatilanne on viime viikkoina muuttunut katastrofaaliseksi, ja terveydenhoito on ylikuormittunut pahasti. Maassa on ollut pulaa muun muassa sairaalapaikoista ja lisähapesta.

Pääkaupungissa Delhissä viranomaiset ovat pyytäneet apua puolustusvoimilta rajussa koronatilanteessa. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja intialainen Hindustan Times.

Delhin hallinto haluaa, että puolustusvoimat pystyttäisi, operoisi ja johtaisi koronapotilaiden hoitoon tarkoitettuja keskuksia, joissa olisi noin kymmenentuhatta lisähapella varustettua sairaalapaikkaa ja tuhat teho-osastopaikkaa.

Intia on jo aiemmin määrännyt puolustusvoimat toimittamaan lisähappivarantonsa sairaaloihin, ja entistä puolustusvoimien lääkinnällistä henkilökuntaa on pyydetty apuun.

Huolimatta synkästä tilanteesta epidemia on Delhin alueella osoittanut terveysviranomaisten mukaan hidastumisen merkkejä. Viranomaiset ovat ilmaisseet varovaista toivoa siitä, että tartunta-aalto olisi rauhoittumassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja