Mainos

Intialainen kaupunki maksaa asukkailleen vessojen käytöstä

Ahmedabadin kaupunginhallitus suunnittelee maksavansa asukkailleen, jotta nämä lopettaisivat kaduille ulostamisen ja virtsaamisen.

Kaupunginhallitus on päättänyt antaa asukkaille yhden Intian rupian per julkisen vessan käyttökerta. Kaupungilla on 300 julkista vessaa, mutta suurin osa asukkaista ulostaa ja virtsaa silti julkisille paikoille.

AMC:n terveysviranomainen Bhavikk Joshi sanoo, että tarjousta kokeillaan 67 julkisessa vessassa ympäri Ahmedabadia.

– Jos kokeilu onnistuu alamme käyttää samaa käytäntö kaikissa 300 julkisessa vessassa, Joshi sanoo.

Tämä on viimeisin yritys motivoida kansalaisia käyttämään vessoja, Intian hallituksen julkistettua siisteyshanke viime vuonna pääministeri Narendra Modin johdolla.

Hygieniakäsitykset hyvin erilaisia

Useiden Intialaisten mielestä vessat ovat epähygieenisiä ja he tyytyvät toimittamaan tarpeensa luontoon. Intialaiset pitävät kauempana kotoa tapahtuvaa ulostamista ja virtsausta hygieenisempänä.

Uutta sääntöä toistuvasti rikkovat henkilöt tullaan tunnistamaan ja heitä tullaan ”motivoimaan” maksavien vessojen käyttöön, kertoo AMC:n puheenjohtaja Pravin Patel.

Unicefin arvion mukaan lähes 594 miljoonaa ihmistä, melkein puolet Intian asukasmäärästä, toimittavat tarpeensa ulkona. Vessojen puute ja muut hygieniaongelmat aiheuttavat Intiassa valtavasti sairauksia, kuten ripulia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.