Mainos

Interpol avasi tunnistuskeskuksen Phuketissa

Kuolonuhrien tunnistuskeskus toimii tietokantana, jossa käydään läpi surmansa saaneiden sormenjälkiä, DNA- sekä hammasatietoja ja verrataan niitä kadonneiden tunnistetietoihin.

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol otti tänään Thaimaassa käyttöönsä kaikkien aikojen mittavimman tunnistusjärjestelmän, jonka avulla pyritään selvittämään tuhansien kuolleiden henkilöys. Katastrofikeskus avattiin Phuketissa.

- Tämä on maailman ensimmäinen laatuaan, käytämme maailman parasta ja nykyaikaisinta tekniikkaa, sanoi Australian poliisin asiantuntija Jeff Emery.

Hyökyaaltojen vaatimien kuolonuhrien tunnistuskeskus toimii valtavana tietokantana, jossa käydään läpi surmansa saaneiden sormenjälkiä ja DNA- sekä hammastietoja ja verrataan niitä kadonneiden tunnistetietoihin. Suururakan odotetaan kestävän kuukausia.

- On vaikea sanoa mitään ajasta. En pitäisi kuitenkaan perusteettomana odottaa, ettei tämä veisi pitempään kuin kuusi kuukautta. Toivomme, että työmme alkaa tuottaa tuloksia piankin, Emery muotoili.

Tapaninpäivän kuolonuhrien määräksi on tähän mennessä vahvistettu Thaimaassa 5309. Viranomaisten mukaan kateissa on 3370 ihmistä, joista 1102 on ulkomaalaisia. Tunnistusta odottaa noin 3700 ruumista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.