Mainos

Internetissä kaupataan uhanalaisia eläimiä

Villieläinten ja niistä valmistettujen tuotteiden laiton internetkauppa on lisääntynyt huomattavasti. YK:n mukaan se on jo miljardien arvoista ja haastaa laajuudessaan ase- ja huumekaupan.

Kansainvälisen eläinsuojelujärjestön selvityksen mukaan internetissä myydään myös kaikista uhanalaisimpia eläimiä.

Elävien eläinten lisäksi internetissä on laittomasti tarjolla eläimistä tehtyjä tuotteita: muun muassa erittäin uhanalaisen merkilpikonnan kilpiä, tiibetinantiloopista tehtyjä huiveja ja aasialaisia terveystuotteita, joihin on käytetty sarvikuonoa tai tiikeriä. Helsingin yliopiston eläinmuseon johtaja Olof Biström:

- Jos maailmanlaajuisesti ajatellaan, niin se on erittäin laaja, se on paljon laajempaa kuin mitä me voidaan käsittää. Vain pieni osa siitä tulee meidän tietoon.

YK:n mukaan laiton villieläinkauppa on vuosittain miljardien arvoista ja lähes yhtä laajaa kuin ase- tai huumekauppa. Se uhkaa jopa ajaa uhanalaisimmat eläinlajit sukupuuttoon.

Villieläinten suojelemiseksi on kyllä solmittu kansainvälinen yleissopimus, mutta...

- Rajaviranomaisten tiedot ja kaupan valvonta ei varmasti kaikkialla ole ihan kunnossa. Eli tuntemus ja tietämys ja niin edespäin, niin siinä on varmasti suuria ongelmia.

Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö Ifaw on vaatinut aktiivisia toimia tilanteen korjaamiseksi.

Internet tarjoaa salametsästäjille otollisen kauppapaikan, koska siellä voi pysytellä nimettömänä ja verkkokaupankäyntiä on vaikea valvoa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 17.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.