Mainos

Internetillä Suomessa miljoona kotikäyttäjää

Internetin kotikäytössä saavutettiin touko-kesäkuun aikana uusi ennätys Suomessa. Ennätys kirjattiin, kun hieman yli miljoona 15-79-vuotiasta suomalaista oli käynyt verkossa edellisen kolmen kuukauden aikana. Kesäkuun helteet kuitenkin hieman laskivat Internetin viikottaista ja päivittäistä käyttöä kevään lukemista. Internetin työpaikkakäyttö on myös yleistä. Edellisen kolmen kuukauden aikana 978000 suomalaista oli käyttänyt Internetiä työpaikallaan.

Tiedot perustuvat Suomen Gallup Web Oy:n tutkimukseen, jossa seurataan Internetin käytön kehitystä Suomessa. Suomen Gallup Webin mukaan pääsy Internetiin on edelleen yhteydessä kotitalouden tulotasoon. Esimerkiksi yli 300000 markan bruttovuositulojen talouksissa asuvista 84 prosentilla on mahdollisuus päästä verkkoon. Alle 120000 markan bruttovuositulojen talouksissa asuvista vain 28 prosentilla on mahdollisuus käyttää Internetiä.

Opiskelijoista ja koululaisista 45 prosentilla on runsaasti Internetin kotiyhteyksiä. Muista ammattiryhmistä samaan internetin kotikäyttömäärään yltävät vain johtavassa asemassa olevat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.