Mainos

Internet-palvelu Päihdelinkin suosio ylitti odotukset

Vuoden parhaana terveysaineistona palkitun Päihdelinkin suosio on yllättänyt ylläpitäjänsäkin eli A-klinikkasäätiön. Päihdelinkin Internet-sivuilla käy joka kuukausi keskimäärin yli 4 000 päihdeasioista kiinnostunutta ja sen arvellaankin olevan jo maailmaan laajin päihdealan telemaattinen palvelu.

Nykymuodossaan Päihdelinkki avattiin viime vuoden lokakuussa ja sen jälkeen sivuilla on käyty jo 21 000 kertaa. Päihdelinkissä viivytään myös melko pitkään eli keskimäärin 24 minuuttia kerrallaan. Erityisesti Päihdelinkin kävijöitä kiinnostavat itsearviointitestit. Omaa päihde- tai nettiriippuvuuttaan onkin testannut jo 14 000 nettisurffaajaa. Testaaja saa pistemäärän perusteella yleisarvion sekä mahdollisesti tarvittavan hoitoonohjausneuvonnan. Suosituin testeistä on nettiriippuvuustesti, jonka käy kuukausittain läpi noin 1 300 kansalaista. Alkoholiriippuvuuttaan testaa noin tuhat ja huumeriippuvuuttaan noin 500 Päihdelinkin asiakasta kuukaudessa.

Testien ja myöhemmin tehtävän laajemman kyselyn pohjalta A-klinikkasäätiö aikoo selvittää myös nettiriippuvuuden laajuutta Suomessa. Näistä tuloksista kerrotaan Peltoniemen mukaan joskus syksyllä. Päihdelinkin linjoista riippuvuuslinjalla käydään eniten eli yli tuhat kertaa kuussa. Huumelinjalla käydään lähes 900 kertaa, ensiapulinjalla noin 650 ja palvelulinjalla ja tietolinjalla molemmissa yli 700 kertaa kuussa.

Matalampi kynnys päihdeneuvontaan

Päihdelinkki tarjoaa myös henkilökohtaista neuvontaa. A-klinikkasäätiön terapeutit vastaavat asiakkaiden kysymyksiin viikon sisällä ja kysymyksiä on tehtykin jo reilusti yli 300. Asiakas saa tässä konsultaatiossa pysyä nimettömänä, sillä tarkoitusta varten kehitetty tietokoneohjelma peittää kysyjän henkilöyden.

Päihdelinkkiä kehitetään edelleen. Maaliskuussa avattiin kokonaisuutta täydentämään Hemmo -huumeaviisi nuorille. Virtuaaliklinikan tarkoituksena on kehittää matalan kynnyksen palveluita, niin että asiakkaat voivat myös itse päättää, kuinka paljon sosiaalista läheisyyttä he asiakassuhteessaan haluavat.

Terveyden edistämisen keskus palkitsi Päihdelinkin vuoden parhaana terveysaineistona. Kunniamaininnan saivat Väestöliiton Meidän oma ekaluokkalainen -kirjanen, Keuhkovammaliiton Tänään on oikea päivä -opas sekä Sydäntautiliiton Ohitusleikkaus -video-ohjelma.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.