Mainos

Insinööriliiton pj suurista osingoista: "Tämä on huonoa johtamista"

20:00

Valtaosa Helsingin pörssin suurimmista yhtiöistä aikoo nettipankki Nordnetin mukaan maksaa osinkoja vähintään entiseen tahtiin.

Tämä siitäkin huolimatta, että lähes puolella tulos jäi tappiolle tai heikkeni toissa vuodesta.

Muutamat yhtiöt aikovat maksaa osinkoina ulos jopa nettotulostaan enemmän.

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari syyttää yritysjohtajia lyhytnäköisyydestä.

- Kyllä tämä on aika huonoa johtamista, en tiedä johtuuko tämä peräti johtajien omista kannustinpalkkioista, jotka ajaa tällaiseen lyhytnäköiseen toimintaan.

- Vuodesta 2000 tähän päivään kaikki investoinnit ovat puolittuneet, ei ole tuotekehitykseen panostettu, järjestelmiin, uusiin laitteisiin. Meillä alkaa olemaan yrityksissä jo niin vanhentunut tuotekirjo, että ne eivät enää myy ja se on lyhyt tie, paukauttaa Porokari.

Pörssin 25 suurimmasta yhtiöstä melkein 90 prosenttia ehdottaa kevään yhtiökokouksissa vähintään toissa vuoden tasoista osinkoa. Hieman yli puolet esittää osingon kasvattamista toissa vuodesta.

Nordnetin laskujen mukaan suuryritykset maksavat tänä keväänä osinkoina vähintään 63,9 prosenttia nettotuloksistaan, kun vuoden 2012 tuloksista niitä jaettiin keskimäärin 58,4 prosenttia. Muutamat yhtiöt aikovat maksaa osinkoina ulos jopa nettotulostaan enemmän.

Luvuista puuttuu Nokia, joka ei ole vielä kertonut omaa osinkoehdotustaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.