Innasen kommentti: Järki käteen Huuhkajien kanssa!

8:12

Huuhkajien kaksi perättäistä tappiota Kansojen liigassa eivät yllättäneet. Unelma arvokisapaikasta elää silti vahvana, kirjoittaa MTV Sportin urheilutoimittaja Timo Innanen.

Kirjoitin ennen Huuhkajien Kansojen liigan päätösottelua Unkaria vastaan siitä, miten Suomen pelissä riittää ongelmakohtia, vaikka niukka Kreikka-tappio varmisti Suomelle lohkovoiton. Eilinen tyly tappio Unkarille osoitti ja vahvisti sen, että ongelmakohtia todellakin riittää.

Viime aikoina Huuhkajat-huuma on noussut Suomessa niin korkealle tasolle, että jopa ammattitoimittajat ovat menneet siihen suin päin mukaan. Mitäkö sillä on väliä? On sillä. Toimittajien tärkein tehtävä on raportoida totuudenmukaisesti ja nostaa epäkohtia esiin – ei vaieta niistä ja keksiä ihmeellisiä sankaritarinoita.

Monille tuoreet tappiot olivat suuri yllätys Huuhkajien tuloksellisesti vahvan alkutaipaleen jälkeen. Tosiasia on se, että Markku Kanervan miehistö on pelannut Kansojen liigan aikana tasan yhden ehjän ottelun, jossa ryhmä oli kieltämättä erinomainen. Se tapahtui Tampereella Kreikkaa vastaan.

Tulos toki ratkaisee aina, mutta on väärin tuijottaa pelkästään sitä. Pitää osata katsoa myös tuloksen taakse – kuten jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosella on tapana sanoa. Syystäkin.

Suomen taso pelaajamateriaalin suhteen on yhä äärimmäisen kapea. Sen todisti eilinen taisto karmaisevalla tavalla. Eikä tilanteeseen ole tulossa muutosta lähivuosien aikana. Näillä mennään.

Haaveilla saa ja pitää, mutta realismin on tärkeää kulkea siinä mukana. Etenkin medialla on velvollisuutensa – fanit ovat asia erikseen.

Kanerva ja pelaajat ansaitsevat mollivoittoisesta Kansojen liigan päätöksestä huolimatta rutkasti kehuja. Joukkueella on nyt, vihdoin ja viimein, yhtenäinen pelitapa, jota kaikki pelaajat noudattavat mukisematta. Nousu B-divisioonaan ja paikka EM-karsintojen kolmoskorissa takaavat hyvät ainekset jatkoon.

Mutta. Lehdistöllä pitää olla malttia ja järkeä. Valheellisen kuvan muodostaminen ei vie asioita eteenpäin. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja