Mainos

Kommentti: Huuhkajat täysin uudessa tilanteessa – Markku Kanervalla haastava tehtävä Bosnia-kylvyn jälkeen

3:46
Lukas Hradecky ennakoi maanantaina Armenia-ottelua ja kritisoi mediassa esitettyjä väitteitä.

Tappion syiden analysointi ja niistä oppiminen vaatii hektisissä jalkapallon EM-karsinnoissa täsmällisyyttä ja tehokkuutta sekä ajankäytöllisesti että sisällöllisesti. Myös silloin, kun takana on vuosikymmenen kivuliain selkäsauna suurten panosten ottelussa, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Huuhkajat henkivät maanantaina huipputärkeän Armenia-ottelun alla hyvälle joukkueelle ominaista omanarvontuntoa sekä inhimillistä matkarasituksen aiheuttamaa fyysistä väsymystä.

Suomessa on jossain määrin vallinnut lauantain jälkeen tyypillinen ajatus, jonka mukaan karsintoja kokonaisuutena leimannut vahva vire valuisi viemäristä Bosnian pesuohjelman myötä.

Huuhkajien kohdalla kyse ei kuitenkaan ole vireestä, päivän kunnosta tai pöljistä päivistä. Uudelle tasolle nostettu toimintakulttuuri antaa Suomelle vahvan selkänojan myös raskaan Bosnia-tappion jälkeen.

Huuhkajien kehonkieli kertoi maanantaina, miten vieras käsite ”vanhat haavat” nykyiselle joukkueelle on. Ei tarvetta selitellä tai harmitella enempää. Vaikka matkarasitus paistaa Teemu Pukin ja Robin Lodin silmistä, tasapainoiset kommentit annetaan raukeana ja hyväntuulisena tiistai-iltaa samalla jo syvälle silmiin katsoen. Tiedetään, kuka on pelannut Suomen karsintalohkonsa toiseksi. Joukkue itse.

Juttu jatkuu videon alla. 

4:31
Teemu Pukki Armenia-ottelun alla: Uskon, että tulee tulosta. 

Huuhkajat on täysin uudessa tilanteessa. Suomi ei ole käytännössä koskaan ollut jalkapallon arvokisojen karsinnoissa asemassa, jossa ennen kolmea viimeistä ottelua kisapaikka on näin vakaasti omissa jaloissa.

Nykyinen joukkue tiedostaa, ketä se on voittanut ja miten. Huuhkajat vaikuttaa rakentaneen puolentoista vuoden aikana identiteetin ja pelaamisen kulttuurin, jonka perusta ei enää järky edes lauantain kaltaisesta läksytyksestä.

Zenicasta jäi pelillistä korjattavaa enemmän kuin käytettävissä oleva aika antaa joukkueelle mahdollisuuden käsitellä. Suomen pelaajien haluttomuus käsitellä Bosnia-tappion syitä laajemmin onkin tässä vaiheessa ymmärrettävää. Se kuuluu päävalmentaja Markku Kanervan ja valmennuksen tehtäviin Armenia-ottelun jälkeen.

Olennaista on voittaa tiistaina. Kanerva valmennusryhmineen on tehnyt lauantain jälkeen työtään vain siihen keskittyen. Bosnia-tappion perusteellinen perkaaminen on välttämätöntä, mutta sen aika ei ole nyt.

Valmennuksen haasteena on ollut Bosnia-ottelun jälkeen priorisoida vikalistasta räikeimmät ongelmakohdat, kuten puolustuslinjan tiiviys ja alueellisten ylivoimien luominen pallollisena.

Niiden pohjalta joukkue haluaa tiistaina ensimmäisestä vihellyksestä lähtien määritellä ottelun tempoa haluamaansa suuntaan - juuri kuten Suomi parhaimmillaan on Italiaa lukuun ottamatta jokaista vastustajaa vastaan tehnyt.

2:38
Joel Pohjanpalo Armenia-ottelusta: Kaikki tiedostavat panokset.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja