Mainos

Influenssarokote jakaa lukijoiden tunteet puolesta ja vastaan: "Suojaan rokotteella muitakin kuin itseäni"

MTV Uutiset uutisoi tänään, että kansalliseen rokotusohjelmaan hankitut pistettävät influenssarokotteet ovat loppuneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) varastosta. 

Lisää rokotteita on kuitenkin tilattu, ja niiden toivotaan saapuvan ennen joulua. 

Influenssarokotteen tarpeellisuus jakaa vahvasti lukijoiden mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan.

Rokotteen puolesta puhujat

Eräs lukijoistamme puoltaa Facebookissa rokotetta läheisiään huomioiden.

Kuinka helppo onkaan sanoa: En ota, en tarvitse, minulla on täydellinen vastustuskyky! Mitäpä, jos perheessä tai läheisissä on ihminen, joka taistelee syöpää vastaan tai joku, jonka vastustuskyky ei ole täydellinen. Otan siis rokotteen ja suojaan muita(kin), kuin itseäni.

Moni kommentoijista vetoaa rokotteen tarpeellisuutta aiempina vuosina kokemaansa influenssaan. 

Kaksi kertaa on jäänyt silloisten työkiireiden takia väliin ja niinä vuosina sain aivan helvetilliset influenssat, kaksi viikkoa jopa 41 asteen kuumeessa, olin täysin koomassa ja pois pelistä. Niiden jälkeen toipuminen kesti kuukauden, vaikka olin nuori ja hyväkuntoinen.
Sittemmin mulla on todettu myös astma eli kuulun riskiryhmäänkin nykyään. Eli tulisi mieleenkään jättää väliin,
kirjoittaa yksi kommentoijista. 

Useat kommentoijat kertovat säästyneensä influenssalta rokotteen otetettuaan. 

Olen vuosikymmeniä ottanut ja säästynyt influenssalta. Se kun on kaukana tavallisesta lenssusta.

Olen ottanut, työnantajalta saanut jo usean vuoden, eikä mitään ongelmaa! Hyvä näin! 

Rokotevastaiset kommentoijat

Rokoteuutista kommentoineista lukijoista noin puolet on ehdottomasti rokotetta vastaan. Osa perustelee päätöstään vastustuskyvyn heikkenemisellä ja osa sillä, ettei rokotetta ole testattu ennakkoon tarpeeksi. 

Turha rokote. Pelkkää bisnestä, ei terveyttä. Ken ottaa, se kärsiköön. Rokote heikentää vastustuskykyä, kun elimistö valmistaa vasta-aineita rokotteessa oleville viruksille. Näin ollen elimistö on pitkään altis muille sadoille viruksille ja bakteereille, joita on aina liikkeellä. Näin ollen todella moni on sairas koko talven rokotteen otettuaan. Mahdollisia kuolintilastoja rokotteen ottaneista ei ole saatavilla, kirjoittaa yksi rokotetta vastustava. 

Tämä jotenkin alkaa tuntua siltä siltä, että rotat on lopussa kun pitää ruveta suoraan kokeileen ihmisillä, tiiä mitä mömmöjä ne laittaa meihin, saakai ne sanoa mitä haluaa, ihmisiä kun on helppo manipuloida. En kyllä enää rottakoekaniiniksi ala kyllä, vaikka oonkin rotan näkönen.  

Osa rokotevastaisista kommentoijista on ollut puolestaan tyytymätön rokotteen aiheuttamiin jälkioireisiin. 

En enää ikinä ota toista kertaa, tuon piikin jälkeen ei tervettä päivää ole ollut, höpö höpö homaa, siihen sairastuu entisestään pahemmin, niin on muuten monelle käynyt.

Olen ottanut useana vuonna mutta nyt tuli jokin allerginen reaktio pistokohtaan. Kämmenen kokoinen punainen kipeä kuuma patti, tulin myös tosi kipeäksi, kuumeessa ja joka paikkaa särki. Toinen viikko menossa ja nuha ja yskä jatkuu.

Viruksia on kaikkialla. Ihan hengitysilmassa, joten rokotteella et niitä tapa. Mutta oman terveytesi kannalta on haitallista ottaa viruksia sisuskaluihin rokotteen muodossa.

Useat rokotetta vastustavista kommentoijista turvautuvat influenssaa vastaan muilla keinoin, esimerkiksi ruokavaliolla tai vitamiineilla, kuten yksi kommentoijistamme. 

En tietenkään ota rokotetta. D-vitamiinia sen sijaan 125mcg/päivässä.

1,5 miljoonaa rokoteannosta

THL:n rokotusrekisterin mukaan influenssarokotteita on joulukuun alussa annettu runsas 822 000 annosta. 

– Olemme tiedottaneet aktiivisesti rokotuksen tarpeellisuudesta ja viime vuoden influenssakausi oli tavallista pahempi, pohtii THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek syytä rokotteiden suureen menekkiin.

Tänä vuonna influenssarokotteita tilattiin 1,5 miljoonaa annosta. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.