Mainos

Inflaatio kolmessa prosentissa

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli huhtikuussa tasan kolme prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio pysyi lähes ennallaan, sillä maaliskuussa se oli 2,9 prosenttia.

Huhtikuun inflaatiosta lähes prosenttiyksikkö johtui asumisen kallistumisesta. Asuntolainojen korot, vuokrat sekä asuntojen hoitokustannukset nousivat. Elintarvikkeiden kallistuminen vaikutti inflaatioon runsaat 0,4 prosenttiyksikköä, kuten myös kulttuuri- ja vapaa-ajan tavaroiden ja palveluiden hintojen nousu. Yhtä paljon inflaatiota kasvatti liikenteen kallistuminen.

Inflaatiota hillitsivät huhtikuussa hieman asuntojen halpeneminen ja vihannesten hintojen lasku. Maaliskuusta huhtikuuhun kuluttajahinnat nousivat puoli prosenttia, mikä johtui lähinnä bensiinin kallistumisesta ja vaatealennusmyyntien loppumisesta.

EMU-maiden inflaatio maaliskuussa 2,6 prosenttia

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EMU-maiden inflaatio oli maaliskuussa 2,6 prosenttia eli sama kuin helmikuussa. EU-maissa inflaatio oli maaliskuussa 2,3 prosenttia. EMU-maiden nopein inflaatio oli Portugalissa, 5,1 prosenttia, ja hitain Ranskassa, 1,4 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli maaliskuussa 2,5 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.