Mainos

Indonesian järistyksen uhrien määrä nousee

Indonesiassa sunnuntaina sattuneen maanjäristyksen uhrien määrä nousee edelleen.

Järistys aiheutti laajaa tuhoa

Indonesian viikonloppuna tapahtuneiden maanjäristyksien kuolonuhrien määrä on noussut jo sataan. Lisäksi järistykset ovat aiheuttaneet laajoja aineellisia tuhoja. Pahimmat vahingot ovat ilmeisesti olleet 260 000 asukkaan Bengkulussa, joka sijaitsee noin sata kilomeriä järistyksen keskuksesta itään. Kaupungissa on romahtanut ilmeisesti kokonaisia asuinkortteleita. Myös Bengkulun lähiseudulta on löydetty kuolonuhreja. Alueella asuu yhteensä noin 1,4 miljoonaa ihmistä.

Järistys tapahtui sunnuntai-iltana noin kello 23.30 paikallista aikaa. Se oli voimakkuudeltaan 7,9 richteriä ja sen keskus sijaitsi Intian valtameressä noin 550 kilometriä maan pääkaupungista Jakartasta luoteeseen. Järistys kesti useita minuutteja ja pääjäristystä seurasi parisataa jälkijäristystä, joista voimakkain oli 6,7 richteriä.

Sadat talot romahtivat järistyksen vuoksi

Huono sää on haitannut pelastajien pääsyä pahimmille tuhoalueille. Menehtyneiden määrän pelätään edelleen nousevan, kunhan järistyksen romahduttamia rakennuksia saadaan raivattua.

Esimerkiksi pienelle Engganon saarelle ei vielä ole saatu yhteyttä ja sen rakennuksista suurimman osan kerrotaan sortuneen. Tuhannet ihmiset viettivät yön ulkona jälkijäristysten pelossa. He eivät uskaltaneet mennä sisälle koteihinsa, sillä ne saattaisivat romahtaa. Sairaaloissa lääkkeistä ja verestä on pulaa ja monet välineistä ovat jääneet sortuneisiin rakennuksiin. Potilaita hoidetaan ulkona.

Myös Turkissa voimakas järistys

Maanjäristys on ravistellut myös Turkin keskiosaa. Varhain tänä aamuna sattunut järistys vaati ainakin kaksi kuolonuhria ja sai ihmisiä pakenemaan kaduille pääkaupungissa Ankarassa.

Järistyksen voimakkuus oli 5,9 Richterin asteikolla. Sen keskus sijaitsi Cerkesin kaupungissa 100 kilometriä Ankarasta pohjoiseen.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.